Biscuiti si fursecuri Deserturi Party Retete festive Valentine’s Day

Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri

2017-02-12
Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri

Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri decupati in forma de inimioara, un simbol dulce al dragostei in ajun de Valentine’s day, sunt o varianta a retetei pentru biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza. La fel ca si cei cu unt si vanilie, acesti biscuiti isi pastreaza forma in timpul coacerii, au o textura usor sablata dar si o aroma irezistibila de unt si menta.

Ingrediente pentru Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri:

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 60 biscuiti de marime medie, respectiv cca 5cm diametru si 3-4mm grosime.

Pentru aspectul marmorat trebuie sa preparam doua aluaturi, unul cu aroma de vanilie, in culoare naturala, si altul cu aroma de trandafiri, in culoare roz.

Pentru aluatul cu aroma de vanilie, avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, un praf de sare, extract natural de vanilie.

Pentru aluatul cu aroma de trandafiri, avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, un praf de sare, 1 lingurita esenta naturala de trandafiri, o picatura gel colorant roz (am folosit ProGel Pink de la Rainbow Dust).

Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri

Mod de preparare pentru Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri:

Pentru fiecare aluat procedam similar, doar ca la aluatul cu aroma de trandafiri adaugam esenta de trandafiri si colorantul.

Cernem faina impreuna cu sarea. Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece si vanilia, apoi omogenizam. Adaugam faina cu sarea, cernute, si amestecam usor.

Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.

Biscuiti cu unt si vanilie

Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.

In final adunam aluatul cu mana, ii dam o forma rotunda pe care o aplatizam usor, o infoliem in folie alimentara si o introducem in frigider pentru minimum doua ore.

In final avem doua mingii aplatizate, una cu aroma de vanilie si una cu aroma de trandafiri si culoare roz.

Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri:

Scoatem aluaturile din frigider si le lasam la temperatura camerei cca 10 minute, apoi formam din ambele aluaturi bilute cam cat o minge de ping pong.

Luam apoi cate o biluta din fiecare aluat, una alba si una roz, si le framantam usor pentru a se intrepatrunde culorile, fara a insista insa pentru a nu se contopi, apoi intindem aluatul intre doua foi de copt urmarind mentinerea unei grosimi uniforme de cca 4mm.

Urmeaza decuparea. Marginile ramase din aluat dupa decuparea biscuitilor se aduna intr-o minge care se infoliaza si se introduce din nou in frigider.

Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt. Inainte de a introduce tavile in cuptor se introduc in frigider pentru inca 5-10 minute, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 10 minute.

In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere, intrucat daca avem biscuiti inegali, unii mai subtiri si altii mai grosi, cei subtiri se vor coace mai repede si risca sa se arda, in timp ce biscuitii mai grosi raman necopti. Biscuitii sunt copti cand sunt usor aurii pe margine.

Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Se scot apoi biscuitii si se lasa la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), biscuitii se aseza in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara unde se pot pastra cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator cca 90 de zile.

Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri

Tips:

Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.

Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.

Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.

La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.

Pentru o coacere uniforma, coaceti tavi cu biscuiti de aceeasi dimensiune.

Mod de servire pentru Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri:

Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri pot fi serviti ca atare, langa un pahar cu lapte, ceai ori o ceasca de cafea sau pot fi deliciul unor mese festive, marturii pentru nunti si botezuri, petreceri pentru copii sau party-uri tematice, atunci cand sunt decorati cu glazura de ciocolata, royal icing, sau fondant.

Biscuiti marmorati cu aroma de trandafiri

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.