Aperitive Party Retete festive Valentine’s Day

Blini cu avocado, somon afumat si caviar

2015-07-16
Blini cu avocado, somon afumat si caviar

Blinile cu avocado, somon afumat si caviar sunt clatite rusesti intrate de ceva timp in bucataria internationala in mod special in forma mini. Servite ca aperitiv ori amuse bouche, sunt insotite de obicei de caviar si peste afumat, asezat pe o crema light de branza sau pe unt sarat.

Cu aspect apetisant si asocieri de gusturi rafinate, acest tip de amuse bouche va satisface cu siguranta cele mai pretentioase papile gustative.

Pentru cei care sunt tentati sa scrie blini cu doi i, respectiv blinii, ori blinis, trebuie sa va spun ca blini este pluralul substantivului, iar singularul este blin.

Ingrediente pentru Blini cu avocado, somon afumat si caviar:

Pentru cca 25 de blini cu diametrul de 4 cm, avem nevoie de: 2 oua, 250g faina, un praf de sare, 250ml lapte, 20g unt topit, 10g drojdie.

Pentru crema de avocado: un fruct copt avocado, o lingura suc de lamaie, o lingura ceapa tocata, un catel de usturoi, 100ml iaurt, doua linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Pentru montare si decor mai avem nevoie de: somon afumat, caviar (icre negre, manciuria, stiuca), lamaie, lime.

Mod de preparare Blini cu avocado, somon afumat si caviar:

Pentru blini procedam in felul urmator: punem faina, drojdia si sarea intr-un bol. Incalzim usor laptele, exact ca la cozonac. Varsam laptele peste faina, treptat si amestecam pana la incorporare completa. Lasam aluatul acoperit cu un prosop sa creasca cca o ora la loc cald.

Separam galbenusurile de albusuri. Dupa ce a crescut aluatul, adaugam galbenusurile si untul topit, apoi lasam din nou alautul sa creasca inca 40 de minute, maxim o ora, apoi adaugam albusurile batute spuma si omogenizam cu o lingura ori o paleta de silicon, amestecand usor de jos in sus.

Incingem o tigaie neaderenta, daca aveti una speciala pentru clatite, o ungem cu ulei cu o pensula de silicon, apoi turnam aluat cu o lingurita lasand suficient spatiu intre ele ca sa nu se lipeasca una de alta. Dupa ce s-au copt pe o parte, le intoarcem si le prajim si pe cealalta parte. Le scoatem si le punem deoparte pana ce le coacem pe toate. Aceste clatite nu trebuie sa fie calde cand le servim.

Blini cu avocado, somon afumat si caviar

Pentru crema de avocado procedam astfel: scoatem pulpa fructului de avocado si o punem intr-un blender, o stropim imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze si sa-i ramana culoarea verde, adaugam ceapa si usturoiul tocate, iaurtul si uleiul de masline. Mixam pana ce devine totul o pasta omogena. Gustam si adaugam sarea si piperul dupa preferinta.

Blini cu avocado, somon afumat si caviar

Montare Blini cu avocado, somon afumat si caviar:

Montarea blinilor se face cu putin timp inainte de a fi servite pentru a-si pastra aspectul proaspat, si se face astfel: asezam pe fiecare bucata o jumatate de lingurita crema de avocado. Deasupra asezam o fasie rulata de somon afumat (pe care le-am taiat cat mai egale, in prealabil, cu o foarfeca alimentara), peste care punem caviarul (de care avem). Decoram cu sferturi de felii de lamaie sau lime.

Blini cu avocado, somon afumat si caviar

Tips:

Pentru a pastra crema de avocado pana la montare, o asezam intr-un vas peste care punem o folie alimentara pe care o lipim cu degetele de suprafata cremei. In felul acesta nu va avea contact cu aerul si nu se va oxida. Bineinteles o pastram in frigider.

Mod de servire Blini cu avocado, somon afumat si caviar:

Blinile se servesc ca aperitive reci, de preferinta asezate pe platouri de inox, marmora ori ardezie.

Blini cu avocado, somon afumat si caviar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply