Aperitive Party Retete festive Valentine’s Day

Blini cu crema de branza si caviar

2015-07-20
Blini cu crema de branza si caviar

Blinile cu crema de branza si caviar sunt clatite rusesti intrate de ceva timp in bucataria internationala in mod special in forma mini. Servite ca aperitiv ori amuse bouche, sunt insotite de obicei de caviar si peste afumat, asezat pe o crema light de branza sau pe unt sarat.

Cu aspect apetisant si asocieri de gusturi rafinate, acest tip de amuse bouche va satisface cu siguranta cele mai pretentioase papile gustative.

Pentru cei care sunt tentati sa scrie blini cu doi i, respectiv blinii, ori blinis, trebuie sa va spun ca blini este pluralul substantivului, iar singularul este blin.

Blini cu crema de branza si caviar

Ingrediente pentru Blini cu crema de branza si caviar:

Pentru cca 25 de blini cu diametrul de 4 cm, avem nevoie de: 2 oua, 250g faina, un praf de sare, 250ml lapte, 20g unt topit, 10g drojdie.

Pentru crema de branza: o cutie de 200g crema de branza light.

Pentru montare si decor mai avem nevoie de: caviar (icre negre, manciuria, stiuca), ceapa rosie, chivas, lamaie.

Mod de preparare Blini cu crema de branza si caviar:

Pentru blini procedam in felul urmator: punem faina, drojdia si sarea intr-un bol. Incalzim usor laptele, exact ca la cozonac. Varsam laptele peste faina, treptat si amestecam pana la incorporare completa. Lasam aluatul acoperit cu un prosop sa creasca cca o ora la loc cald.

Separam galbenusurile de albusuri. Dupa ce a crescut aluatul, adaugam galbenusurile si untul topit, apoi lasam din nou alautul sa creasca inca 40 de minute, maxim o ora, apoi adaugam albusurile batute spuma si omogenizam cu o lingura ori o paleta de silicon, amestecand usor de jos in sus.

Incingem o tigaie neaderenta, daca aveti una speciala pentru clatite, o ungem cu ulei cu o pensula de silicon, apoi turnam aluat cu o lingurita lasand suficient spatiu intre ele ca sa nu se lipeasca una de alta. Dupa ce s-au copt pe o parte, le intoarcem si le prajim si pe cealalta parte. Le scoatem si le punem deoparte pana ce le coacem pe toate. Aceste clatite nu trebuie sa fie calde cand le servim.

Blini cu avocado, somon afumat si caviar

Montare Blini cu crema de branza si caviar:

Montarea blinilor se face cu putin timp inainte de a fi servite pentru a-si pastra aspectul proaspat, si se face astfel: asezam pe fiecare bucata o jumatate de lingurita crema de branza. Deasupra asezam caviarul, chiar in centru, iar de jur imprejurul caviarului cubulete de ceapa rosie pentru caviarul rosu si chivas pentru caviarul negru. La cele cu caviar negru putem adauga coaja de lamaie organica razuita fin.

Blini cu crema de branza si caviar

Blini cu crema de branza si caviar

Tips:

In cazul in care crema de branza este prea consistenta, adaugati o lingura de smantana si omogenizati inainte de folosire.

Mod de servire Blini cu crema de branza si caviar:

Blinile se servesc ca aperitive reci, de preferinta asezate pe platouri de inox, marmora ori ardezie.

Blini cu crema de branza si caviar

Blini cu crema de branza si caviar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply