Aperitive Party Retete festive Reviews Ingrediente

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

2018-04-11
Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

Aceasta reteta de Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu, impreuna cu Crema de topinambur, morcovi si chipsuri, Crema de topinambur cu ardei si oua de prepelita, Crema de topinambur cu sofran si cipsuri si Crema de topinambur cu rata afumata, face parte dintr-o serie de retete care au ca ingredient principal topinamburul, retete pe care le-am realizat si le voi realiza in continuare intr-o colaborare cu un furnizor roman al acestui super aliment.  Mai multe despre calitatile si beneficiile consumarii acestuia, gasiti pe site-ul lor: topinambureco.ro.

Crema de topinambur

Ingrediente pentru Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu:

Pentru 15 mini portii servite in verrines sau vase mici de unica folosinta, avem nevoie de: 400g topinambur, un cartof mare, 2 buc. de pastarnac de buna calitate, 2 buc. de ceapa mica (echalote) sau o ceapa medie, 10 g unt, 100 ml smantana pentru gatit, sare si piper dupa gust, iar

pentru decor: 50g icre rosii de somon, cateva fire de marar verde.

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

 

Mod de preparare pentru Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu:

Curatam mai intai ceapa, o taiem cubulete, apoi o punem intr-o tigaie in care am topit untul si o lasam pe foc, amestecand constant, pana ce se inmoaie, fara a prinde culoare.

Curatam tuberculii de topinambur, cartoful si pastarnacul, ii spalam bine, apoi ii taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa inmuiata si amestecam. Lasam legumele sa se inmoaie putin, apoi adaugam apa cat sa le acopere, sare si piper si lasam pe foc cca 20 de minute, pana s-au inmuiat bine. Verificam cu o furculita care trebuie sa le patrunda usor.

Dupa ce s-au inmuiat bine, luam de pe foc si punem continutul in blender, apoi mixam. Adaugam smantana de gatit, apoi mai mixam putin. Gustam si, daca mai este necesar, mai adaugam sare sau piper.

Mod de asezare in verrines sau alte vase de servire pentru Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu:

Asezam crema de topinambur si pastarnac in verrines sau vase mici de unica folosinta, punem deasupra cateva bobite de icre rosii de somon si o crenguta de marar, asa cum se vede in imaginea de mai jos.

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

Tips:

Cartoful se adauga pentru a obtine o textura mai catifelata, intrucat topinamburul are o structura usor apoasa.

Puteti prepara crema de topinambur din timp, chiar si cu o zi inainte de a fi servita si sa pregatiti decorul cu putin timp inainte de servire.

Va recomand sa pastrati toate elementele retetei, deoarece numai asa veti obtine gustul spectaculos.

Chiar si decorul are un rol important. In aceasta reteta, puteti inlocui totusi icrele rosii cu icre negre sau de stiuca, iar mararul cu chivas. Gustul va fi putin diferit, dar cu siguranta la fel de bun.

 

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

Mod de servire pentru Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu:

Crema de topinambur si pastarnac, asa cum este prezentata aici, poate face o impresie deosebita la orice masa festiva. In plus, este un preparat sanatos, gustos si rafinat care poate fi servit cu orice ocazie.

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

Crema de topinambur, pastarnac si caviar rosu

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply