Deserturi Muffins & Cupcakes

Cupcakes Black Forest

2015-07-09
Cupcakes Black Forest

Cupcakes black forest este o interpretare a celebrului desert german Schwarzwälder Kirschtorte, in traducere Padurea Neagra. Am preferat sa va prezint totusi  reteta mea interpretata, in varianta engleza a denumirii, fiind mult mai cunoscuta sub acest nume.

De obicei, tortul Pădurea Neagră este format din mai multe straturi de blat de ciocolata, cu frisca si cirese între fiecare strat. Tortul este decorat cu crema de frisca, cirese maraschino și aschii de ciocolata. In unele tradiții europene sunt folosite vișine in loc de cirese. În mod tradițional tortul este insiropat cu kirsch (un lichid limpede, distilat, din cireșe) deși mai este utilizat pentru insiropare si romul,  in special in rețetele austriece. În America de Nord, tortul Pădurea Neagră este în general preparat fără alcool.

Orice interpretare a celebrului tort nu este considerata legala pentru a fi comercializata sub denumirea de Schwarzwälder Kirschtorte, daca nu este folosit ingredientul Kirschwasser.  Totodata, adevarata prajitura Padurea Neagra este decorata cu cirese negre.

Ingrediente pentru Cupcakes Black Forest:

Pentru 24 cupcakes am folosit doua tavi, fiecare cu cate 12 alveole cu baza de 5 cm.

Pentru cupcakes: 200g unt la temperatura camerei. 200g zahar pudra, 4 oua, 250g faina, 50g cacao de buna calitate, o lingurita praf de copt, un praf de sare, 200ml smantana pentru frisca, o lingura cafea solubila.

Pentru frosting: 200g unt la temperatura camerei, 200g zahar pudra, 200ml smantana pentru frisca, 50g cacao de buna calitate.

Pentru insiropare si decor: visinata, visine din visinata, fulgi din ciocolata alba.

Mod de preparare Cupcakes Black Forest:

Pentru inceput pregatim tavile. Daca aveti hartiute, pozitionati hartiutele in fiecare alveola. Daca nu aveti hartiute, ungeti alveolele cu ulei sau unt si le pudrati cu faina.

Mixam untul cu zaharul, pana ce compozitia devine cremoasa si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam apoi ouale, pe rand, incorporandu-le treptat, pe fiecare in parte. Nu adaugam urmatorul decat dupa ce l-am incorporat perfect pe primul.

Intr-un vas amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce au fost incorporate ouale, adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam usor pana la incorporare completa. Adaugam si smantana de frisca si mai mixam cca 2-3 minute.

In tavile deja pregatite cu hartiute, umplem alveolele 3/4 din capacitate, ca sa nu creasca peste limita superioara a lor, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 20 min. Verificam cu un bat de frigaruie si daca batul iese curat inseamna ca sunt gata si, scoatem tava din cuptor. Daca nu iese curat, le mai lasam inca 5 minute.

Dupa ce scoatem tava, ii mai lasam in tava cca 5-10 minute, apoi ii scoatem si ii asezam pe un gratar ca sa se raceasca complet.

Dupa ce scoatem prima tava o introducem pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins.

Frostingul pentru cupcakes Black Forest se prepara astfel: mixam untul la temperatura camerei cu 100g din zaharul pudra, pana ce obtinem o crema cu consistenta omogena, fara sa se mai simta zaharul. Adaugam cacaoa si omogenizam. In alt bol, tinut in prealabil la rece, mixam smantana de frisca, pe care am tinut-o de asemenea in prealabil la rece, pana ce incepe sa se lege, apoi adaugam si cele 100g zahar pudra ramase si continuam mixarea pentru alte cateva minute (cca 5 minute), pana ce frisca devin e consistenta. Aveti grija, nu mixati prea mult ca sa nu devina unt. Integrati apoi frisca in crema de unt, treptat, pana la integrare totala. Bagati vasul la rece, pana ce incepeti decorarea si numai dupa ce cupcakesurile s-au racit complet.

Montare Cupcakes Black Forest:

Dupa ce s-au racit cupcakesurile, le insiropam usor cu o lingurita de visinata si lasam sa se patrunda tot lichidul, apoi incepem decorarea cu frostingul bine racit. Decoram dupa imaginatie. Asa cum se vede in imagine, am folosit o visina din visinata si fulgi din ciocolata alba.

Cupcakes Black ForestTips:

Nu umpleti alveolele decat 3/4 din capacitate, intrucat aluatul creste in timpul coacerii.

Pentru un aspect deosebit, decorati frostingul cu fulgi de ciocolata doar cu putin timp inainte de momentul servirii.

Mod de servire Cupcakes Black Forest:

Cupcakes Black Forest se servesc ca atare, la desert, dar pot face deliciul oricarei mese festive.

Inainte de servire, scoateti cupcakes Black Forest din frigider si decorati frostingul cu fulgi de ciocolata alba.

Cupcakes Black Forest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply