Party Patiserie franceza Prajituri cu fructe Retete festive Valentine’s Day

Financiers cu vanilie si visine

2016-06-08
Financiers cu vanilie si visine

Financiers cu vanilie si visine sunt niste prajiturici delicate si rafinate, avand o aroma particulara de migdale si unt topit (beurre noisette). “Les financiers” isi au originea in Franta secolului al XVII-lea fiind cunoscute si sub denumirea traditionala de “visitandines”. Mai multe despre financiers gasiti accesand acest link.

Ingrediente pentru Financiers cu vanilie si visine:

40g faina, 40g pudra de migdale, 55g zahar pudra, 60g unt lichefiat, 4 albusuri de ou, aroma naturala de vanilie, 20 buc. visine cu codita.

Altele necesare pentru Financiers cu vanilie si visine:

Forme de silicon cu cavitati cat mai mici.

Financiers cu vanilie si visine

Mod de preparare Financiers cu vanilie si visine:

Incalzim cuptorul la 180 grade C.

Amestecam  (omogenizam) faina de grau cu faina de migdale si zaharul pudra si le cernem impreuna.

Punem untul (cantarit) intr-o craticioara mica sau ibric pe foc mic, pana incepe sa bolboroseasca si sa faca spuma. Indepartam spuma formata, luam de pe foc si lasam deoparte sa se raceasca complet.

Intr-un bol, batem albusurile usor cu o furculita, pana ce se lichefiaza, fara a se forma spuma. Turnam amestecul de produse uscate peste albusuri si omogenizam, tot cu o furculita. Atentie! Nu folosim mixerul. Adaugam untul topit si racit si omogenizam din nou. Adaugam si aroma naturala de vanilie.

Luam cu o lingurita din compozitie si umplem cavitatile formei de silicon (3/4 din capacitate), apoi asezam deasupra, in centrul cavitatii, cate o visina cu codita.

Asezam forma de silicon pe o tava pe care o introducem in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 15-20 de minute, pana ce prajituricile prind pe margini o culoare usor aramie, asa cum se vede in imaginea de mai jos.

Dupa ce s-au copt, scoatem forma din cuptor si o mai lasam cca 5 minute sa se racoreasca inainte de a scoate prajituricile, apoi le scoatem si le lasam pe un  suport de sarma pana se racesc complet.

Financiers cu vanilie si visine

Tips:

Va recomand sa separati albusurile de galbenusuri cu cel putin o zi inainte

Scoateti albusurile din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe prepararea, ca sa ajunga la temperatura camerei.

Albusul de ou nu trebuie batut mult, trebuie doar sa-l omogenizati.

Mod de servire pentru Financiers cu vanilie si visine:

Financiers cu vanilie si visine pot fi servite alaturi de o cana cu ceai, lapte, ori cafea, dar pot innobila orice masa festiva, de la un tea party cu prietenele ori un meeting corporatist pana la mese dulci pentru nunti si botezuri.

Financiers cu vanilie si visine

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Cristina Dayber 2016-06-22 at 09:31

    Buna Dana, cit de bine pot arata, parca e si pacat sa fie mancate

    • Reply Dana Tudor 2016-06-22 at 10:36

      Asa este, Cristina, pana mananci una, dar pe urma nu te mai poti opri de bune ce sunt. 🙂

  • Reply cristina 2016-06-27 at 16:28

    Buna Dana,
    Spune-mi te rog daca vreau sa adaptez aceasta reteta pentru fara gluten cu ce sa inlocuiesc faina normala din reteta?Si care ar fi cantitatea optima?
    Iti multumesc pentru retele minunate de pe acest site.

    • Reply Dana Tudor 2016-06-27 at 19:53

      Buna Cristina,
      Inca nu am incercat varianta retetei fara gluten, dar eu as incerca cu amidon de porumb sau faina de orez in loc de faina de grau, in aceasi cantitate.
      Chiar voi testa zilele astea si eu, ca sa-ti pot raspunde avizat si voi posta cat de curand o varianta fara gluten.

    Leave a Reply