Biscuiti si fursecuri Deserturi copii Party Retete fara gluten

Fursecuri cu capsune – GF

2016-05-26
Fursecuri cu capsune - GF

Aceste Fursecuri cu capsune – GF (fara gluten) cu aroma fresh de capsune si gust dulce-acrisor, sunt atat sanatoase, cat si teribil de gustoase.

Asa cum v-am obisnuit deja, in aceasta reteta, la fel ca si in cele mai multe dintre retetele mele fara gluten, ingredientele folosite sunt si fara lactoza, dar si fara zahar.

Ingrediente pentru Fursecuri cu capsune – GF:

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 de fursecuri de marime medie, respectiv cca 4 cm diametru.

Avem nevoie de: 2 oua intregi, 125 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri sirop de artar, 100g faina de orez, 50g amidon de porumb, 1/2 lingurita de amoniac stins cu o lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie, un praf de sare, 200g capsune proaspata taiata cubulete, o lingurita de fistic macinat pentru decor.

Fursecuri cu capsune - GF

Mod de preparare pentru Fursecuri cu capsune – GF:

Vom folosi doua boluri, unul pentru ingrediente uscate si unul pentru ingrediente fluide.

Intr-un bol mixam cele doua intregi, integram cele doua linguri de sirop de artar, apoi adaugam uleiul, in fir subtire ca la maioneza mixand in acest timp, pana il integram pe tot.

In alt bol punem faina de orez, amidonul de porumb si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

Stingem amoniacul cu otet sau lamaie, apoi rasturnam amestecul de ingrediente uscate peste cel cu fluide, cubuletele de capsune si amoniacul stins si omogenizam compozitia.

Mod de formare si coacere Fursecuri cu capsune – GF:

Preincalzim cuptorul la 170°C.

Pregatim tavile de copt, tapetandu-le cu hartie de copt sau cu folie de silicon.

Luam apoi din aluat cu o lingurita si asezam gramajoare in tava tapetata, din loc in loc,  lasand o distanta de cca 2 cm intre ele. Pentru un adaos de culoare, presarati putin fistic macinat peste ele.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C pentru cca 10-15 min. Putem verifica daca s-au copt, astfel: luam cu grija (sa nu ne ardem) un fursec si il intoarcem. Daca a prins o culoare usor aramie pe talpica, inseamna ca fursecurile sunt gata. Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi punem fursecurile pe un gratar de sarma pana se racest complet.

Fursecuri cu capsune - GF

Tips:

Nu incercati sa schimbati raportul intre fainuri.

Daca le doriti mai dulci, puteti adauga mai mult sirop de artar.

Pastrati fursecurile mai mult timp, asezandu-le in cutii de tabla tapetate cu hartie de copt, doar dupa ce s-au racit complet.

Pentru o coacere uniforma, formati fursecuri de aceeasi dimensiune.

Mod de servire pentru Fursecuri cu capsune – GF:

Fursecuri cu capsune – GF (fara gluten) sunt ideale la micul dejun, alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Fursecuri cu capsune - GF

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply