Biscuiti si fursecuri Deserturi Retete fara gluten

Fursecuri cu carob fara gluten

2016-02-17
Fursecuri cu carob fara gluten

Reteta de Fursecuri cu carob fara gluten face parte dintr-o categorie speciala, recent introdusa in site, cu retete fara gluten. Aceste retete au fost special create pentru o persoana draga mie, care este nevoita sa consume produse fara gluten, fara lactoza si fara zahar.

Am inceput de ceva timp sa ma documentez si sa experimentez retete si ingrediente care sa corespunda acestor cerinte si, spre satisfactia mea si a persoanei dragi mie, am realizat cateva produse delicioase.

In retetele create de mine si prezentate in aceasta categorie veti gasi si unele ingrediente mai putin cunoscute, folosite pentru aroma si aspect, pe care le-am ales special pentru a compensa disconfortul persoanelor nevoite sa renunte la multe dintre produsele preferate. Dincolo de faptul ca sunt alimente sanatoase, aceste produse au un gust bun si un aspect deosebit.

Ingrediente pentru Fursecuri cu carob fara gluten:

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 de fursecuri de marime medie, respectiv cca 4 cm diametru.

Avem nevoie de: 2 oua intregi, 125 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri sirop de artar, 100g faina de orez, 50g amidon de porumb, 1/2 lingurita de amoniac stins cu o lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie, un praf de sare, 2 linguri carob (pudra de roscove), o jumatate lingurita esenta naturala de cafea, 50g stafide.

Mod de preparare pentru Fursecuri cu carob fara gluten:

Vom folosi doua boluri, unul pentru ingrediente uscate si unul pentru ingrediente fluide.

Intr-un bol mixam cele doua intregi, integram cele doua linguri de sirop de artar, apoi adaugam uleiul, in fir subtire ca la maioneza mixand in acest timp, pana il integram pe tot.

In alt bol punem faina de orez, amidonul de porumb, sarea, cele doua linguri de carob (pudra de roscove). Amestecam pana la omogenizare.

Stingem amoniacul cu otet sau lamaie, apoi rasturnam amestecul de ingrediente uscate peste cel cu fluide, stafidele, esenta naturala de cafea si amoniacul stins si omogenizam compozitia.

Fursecuri cu carob fara gluten

Mod de formare si coacere Fursecuri cu carob fara gluten:

Preincalzim cuptorul la 170°C.

Pregatim tavile de copt, tapetandu-le cu hartie de copt sau cu folie de silicon.

Luam apoi din aluat cu o lingurita si asezam gramajoare in tava tapetata, din loc in loc,  lasand o distanta de cca 2 cm intre ele.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C pentru cca 10-15 min. Putem verifica daca s-au copt, astfel: luam cu grija (sa nu ne ardem) un fursec si il intoarcem. Daca a prins o culoare usor aramie pe talpica, inseamna ca fursecurile sunt gata. Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi punem fursecurile pe un gratar de sarma pana se racest complet.

Fursecuri cu carob fara gluten

Tips:

Nu incercati sa schimbati raportul intre fainuri.

Daca le doriti mai dulci, puteti adauga mai mult sirop de artar.

Pastrati fursecurile mai mult timp, asezandu-le in cutii de tabla tapetate cu hartie de copt, doar dupa ce s-au racit complet.

Pentru o coacere uniforma, formati fursecuri de aceeasi dimensiune.

 Fursecuri cu carob fara gluten

Mod de servire pentru Fursecuri cu carob fara gluten:

Fursecuri cu carob     fara gluten sunt ideale la micul dejun, alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Fursecuri cu carob fara gluten

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cristina 2016-03-08 at 12:30

    Dana, tot ce iese din mainile tale arata de nota 10+!

    • Reply Dana Tudor 2016-03-08 at 13:40

      Multumesc, Cristina! Pun suflet, poate de aia?! si mi-e draga nora-mea, pentru care le fac 🙂

    Leave a Reply