Biscuiti si fursecuri Christmas Deserturi Deserturi copii Funny pentru copii Retete festive

Fursecuri – nuci umplute cu magiun

2016-12-22
Fursecuri - nuci umplute cu magiun

Fursecuri – nuci umplute cu magiun sunt nelipsite de pe masa de Craciun. Intrucat prepararea lor necesita ceva mai multa rabdare, nici nu m-as incumeta sa le fac in alta perioada a anului. De Craciun, insa, bucuria celor dragi din familie cand le redescopera imi stimuleaza rabdarea. Cu coji crocante vanilate si umplutura acrisoara, aceste fursecuri in forma de nuca umplute cu magiun au gustul si magia copilariei.

Ingrediente pentru Fursecuri – nuci umplute cu magiun:

Pentru ca daca tot facem o data pe an, apoi sa facem, din cantitatile de mai jos cred ca au iesit cca 80-100 buc. Nu le-am numarat, dar au fost suficiente cat sa ducem si cadou in vizita si sa consumam fara grija.

Asadar, pentru coji avem nevoie de: 200g unt (sau 100g unt si 100g untura), 160g zahar pudra, 2 oua, 1 lingurita  praf de copt dizolvat intr-o lingurita suc de lamaie, vanilie;

Pentru umplut avem nevoie de: cca 200g magiun, 50g nuci usor rumenite si tocate, coaja de lamaie razuita fin, rom pentru cine doreste.

Fursecuri - nuci umplute cu magiun

Mod de preparare Fursecuri – nuci umplute cu magiun:

Preparam mai intai umplutura, astfel: rumenim usor nuca, apoi o maruntim/tocam marunt. Rasturnam magiunul intr-un bol, adaugam nucile maruntite, coaja de lamaie si, eventual, romul. Dupa ce coacem cojile vom adauga si firimiturile produse prin corectarea formelor.

Preparam aluatul pentru coji, astfel: mixam (cu paleta in forma de fluture) untul (si untura daca am ales varianta cu untura) impreuna cu zaharul pudra, pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam ouale pe rand si le incorporam pana la omogenizare. Inlocuim paleta fluture cu dispozitivul de framantare aluat si adaugam faina cernuta si praful de copt stins cu suc de lamaie, apoi framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din aluat, il infasuram in folie alimentara si il dam la frig pentru cca 30-60 de minute.

Intre timp, pregatim aparatul de copt nuci, un mic bol cu ulei si o pensula din silicon si ne inarmam cu muuuulta rabdare.

Scoatem aluatul din frigider si formam din el bilute cat mai egale. Este bine sa coacem intai un rand de coji ca sa evaluam rezultatul. Daca bilutele sunt prea mici, cojile de nuca ies incomplete, iar daca bilutele sunt prea mari, aluatul se rasfrange prea tare si rezulta prea multe margini ce trebuie indepartate, deci risipa de aluat.

Dupa ce evaluam dimensiunea corecta, formam toate bilutele (sau cat mai multe) pentru o eficienta maxima.

Incepem coacerea cojilor. Ungem formele cu ulei cu ajutorul unei pensule de silicon, incingem aparatul, asezam bilutele in cavitati si asezam aparatul pe focul de la aragaz. Dupa un minut intoarcem forma ca sa se coaca uniform. Timpul de coacere trebuie estimat si corectat pe parcurs.

Dupa ce am copt toate cojile, incepem indepartarea marginilor, iar resturile maruntite le adaugam la umplutura.

Umplem apoi jumatatile de nuca si le lipim doua cate doua formand nucile. Le asezam intr-un bol si presaram peste ele zahar pudra vanilat.

Se pastreaza bine la temperatura camerei in recipiente inchise ermetic. Sunt mai bune a doua zi si devin si mai fragede dupa cateva zile.

Fursecuri - nuci umplute cu magiun

Tips:

Furseurile nuci umplute cu magiun pot fi pastrate la temperatura camerei in cutii inchise ermetic, chiar si trei-patru saptamani. Pentru o perioada mai lunga, pot fi congelate.

Mod de servire pentru Fursecuri – nuci umplute cu magiun:

Fursecuri – nuci umplute cu magiun pot fi servite in orice ocazie, insa fac parte din gama prajiturelelor traditionale de Craciun. Sunt de asemenea potrivite – sub forma de cadou – cu ocazia vizitelor de Sarbatori.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply