Deserturi Muffins & Cupcakes Party

Muffins cu matcha si zmeura

2015-08-06
Muffins cu matcha si zmeura

Din seria muffins pentru dimineata la cafea, acesti muffins cu matcha si zmeura sunt deosebit de gustosi si aratosi. Se fac destul de usor si se consuma cu mult spor.

Ingrediente pentru Muffins cu matcha si zmeura:

Pentru acesti mini muffins am folosit 2 tavi de mini muffins cu cate 24 de alveole fiecare, cu diametrul alveolelor de 3,5 cm. Cu aceeasi cantitate de aluat putem obtine 24 de muffins in doua tavi a cate 12 alveole avand baza de 5 cm.

Avem nevoie de: 4 oua mari, 250g zahar, 250ml iaurt amestecat cu lapte   (jumatate-jumatate), 250ml ulei vegetal, 370g faina, 1 lingura rasa matcha (pudra de ceai verde pentru prajturi), 1/2 pliculet praf de copt, pasta de vanilie, zmeura.

La cele din imagine am folosit cate un fruct pentru fiecare mini muffins cu matcha si zmeura.

Mod de preparare pentru Muffins cu matcha si zmeura:

Pentru inceput se pregatesc tavile. Daca aveti hartiute, pozitionati hartiutele in fiecare alveola. Daca nu aveti hartiute, ungeti alveolele cu ulei sau unt si le pudrati cu faina. Eu folosesc mai nou un Non-Stick Spray de la Wilton. Este foarte eficient si spornic.

Preparam aluatul astfel: punem ouale intregi in bolul mixerului, adaugam un praf de sare si incepem sa mixam mai intai la viteza mica, apoi la viteza mai mare, pana ce ouale si-au dublat volumul. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana ce compozitia devine cremoasa (cca 10 minute). Acum e timpul sa adaugam uleiul vegetal, pe care il turnam in fir, ca la maioneza, in timp ce mixam la viteza medie. Dupa ce am terminat de integrat uleiul, adaugam extractul de vanilie si jumatate din cantitatea de faina in care am integrat matcha (pudra de ceai verde) si praful de copt si mixam din nou, de data asta la viteza mica. doar ca sa omogenizam compozitia. Adaugam jumatate din amestecul de iaurt cu lapte, omogenizam din nou, apoi adaugam si restul de faina. Omogenizam

Pentru umplut formele eu folosesc un pos (poche) de cofetarie. Mai puteti folosi instrumentele americane de masurat, respectiv cea de 1 TBLS (15ml), pentru cupa de mini muffins, ori o lingurita.

Dupa ce ati umplut prima tava, puneti in centrul fiecarei alveole cate un fruct de zmeura.

Introduceti prima tava in cuptorul preincalzit la 170º C pentru cca 20 de minute. Verificati cu batul de frigaruie daca s-au copt. Dupa ce ati scos prima tava o introduceti pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins. Dupa ce ati scos tava din cuptor, scoateti muffinsii si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.

Muffins cu matcha si zmeura

Tips:

Nu umpleti alveolele decat 3/4 din capacitate, intrucat aluatul creste in timpul coacerii.

Daca doriti sa obtineti muffins cu o consistenta mai fina (pufoasa), inlocuiti amestecul de lapte/iaurt (jumatate-jumatate) cu smantana pentru frisca, in aceeasi cantitate.

Mod de servire pentru Muffins cu matcha si zmeura:

Muffins cu matcha si zmeura pot fi serviti ca atare alaturi de o cafea, un pahar cu lapte simplu, lapte batut ori iaurt sau ca desert.

Muffins cu matcha si zmeura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply