Christmas Deserturi Halloween Muffins & Cupcakes Party

Muffins cu nuci, cafea si scortisoara

2015-10-02
Muffins cu nuci, cafea si scortisoara

O varianta de muffins deosebit de gustosi sunt acesti muffins cu nuci, cafea si scortisoara. Pe langa ingredientele principale – oua, faina, zahar, smantana pentru frisca si cele specifice – nuca macinata si cafea, aroma de scortisoara si picaturile de ciocolata dau un plus de savoare acestor prajiturele delicate si delicioase.

Ingrediente pentru Muffins cu nuci, cafea si scortisoara:

Pentru acesti mini muffins am folosit 2 tavi de mini muffins cu cate 24 de alveole fiecare, cu diametrul alveolelor de 3,5 cm. Cu aceeasi cantitate de aluat putem obtine 24 de muffins in doua tavi a cate 12 alveole avand baza de 5 cm.

Avem nevoie de: 4 oua, 250g zahar pudra, 200ml smantana pentru frisca, 200ml ulei vegetal, 350g faina, 50g nuci macinate, 2 linguri cafea instant, 50g picaturi de ciocolata, 1/2 pliculet praf de copt, un praf de sare, extract natural   de vanilie, 2 lingurite scortisoara.

Mod de preparare pentru Muffins cu nuci, cafea si scortisoara:

Pentru inceput se pregatesc tavile. Daca aveti hartiute, pozitionati hartiutele in fiecare alveola. Daca nu aveti hartiute, ungeti alveolele cu ulei sau unt si le pudrati cu faina. Eu folosesc mai nou un Non-Stick Spray de la Wilton. Este foarte eficient si spornic.

Preparam aluatul astfel: punem ouale intregi in bolul mixerului, adaugam un praf de sare si incepem sa mixam mai intai la viteza mica, apoi la viteza mai mare, pana ce ouale si-au dublat volumul. Adaugam apoi zaharul pudra si continuam mixarea pana ce compozitia devine cremoasa (cca 10 minute). Acum e timpul sa adaugam uleiul vegetal, pe care il turnam in fir, ca la maioneza, in timp ce mixam la viteza medie. Dupa ce am terminat de integrat uleiul, adaugam si extractul de vanilie.

Intr-un bol separat pregatim ingredientele uscate. Peste faina cernuta adaugam praful de copt, cafeaua instant si scortisoara si amestecam.

Adaugam acum jumatate din amestecul de ingrediente uscate peste amestecul din bolul mixerului, amestecam usor, adaugam jumatate din smantana de frisca, amestecam. Adaugam restul de faina si restul de smantana pentru frisca si omogenizam usor. In final integram si picaturile de ciocolata.

Pentru umplut formele putem  folosi instrumentele americane de masurat, respectiv cea de 1 TBLS (15ml), pentru cupa de mini muffins, ori o lingurita.

Introducem prima tava in cuptorul preincalzit la 170º C pentru cca 20 de minute. Verificam cu batul de frigaruie daca s-au copt. Dupa ce am scos prima tava o introducem pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins. Dupa ce ati scos tava din cuptor, scoateti muffinsii si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.

Muffins cu nuci, cafea si scortisoara

Tips:

Nu umpleti alveolele decat 3/4 din capacitate, intrucat aluatul creste in timpul coacerii.

Daca doriti sa obtineti muffins cu o consistenta mai fina (pufoasa), inlocuiti amestecul de lapte/iaurt (jumatate-jumatate) cu smantana pentru frisca, in aceeasi cantitate.

Mod de servire pentru Muffins cu nuci, cafea si scortisoara:

Muffins cu nuci, cafea si scortisoara pot fi serviti alaturi de o cafea, un pahar cu lapte simplu, lapte batut ori iaurt sau ca desert. Sunt foarte potriviti la petreceri si mese festive.

Muffins cu nuci, cafea si scortisoara

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply