Biscuiti si fursecuri Party Retete festive Valentine’s Day

Piscoturi cu matcha si aroma de limeta

2017-03-05
Piscoturi cu matcha si aroma de limeta

Reteta de Piscoturi cu matcha si aroma de limeta este o varianta a retetei de piscoturi cu vanilie – reteta de baza.

Cunoscute si sub numele de: lady finger, savoiardi, biscuits a la cuillere, sunt niste biscuiti delicati, buretosi care insotesc de obicei o cupa de sampanie. Sunt folositi de asemenea – ca atare sau in forma insiropata – in asamblarea unor prajituri si torturi celebre, cum ar fi: tiramisu, diplomat, sarlota sau in realizarea unor deserturi la pahar. In site veti gasi si derivate ale retetei de baza, precum si prajituri in a caror componenta intra acesti biscuiti.

Ingrediente pentru Piscoturi cu matcha si aroma de limeta:

Pentru aprox. 35 buc. cu dimensiuni de cca 3×8 cm:

2 oua separate, 100g zahar, 80g faina, 45g amidon de porumb (sau de cartofi), 5g praf de copt, o lingura matcha (pudra de ceai verde), coaja rasa fin de la o jumatate de limeta si doua linguri suc de limeta, zahar pudra pentru pudrat.

Altele necesare pentru Piscoturi cu matcha si aroma de limeta:

Un pos si un dui cu varful  rotund de 1 cm.

Piscoturi cu matcha si aroma de limeta

Mod de preparare Piscoturi cu matcha si aroma de limeta:

Separam albusurile de galbenusuri.

Frecam putin galbenusurile cu sucul si coaja rasa fin de limeta.

Cernem faina impreuna cu amidonul, praful de copt si matcha (pudra de ceai verde).

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura, pana obtinem o spuma tare, usor lucioasa.

Adaugam galbenusurile si le incorporam mixand usor. Luam vasul mixerului deoparte si adaugam faina cu amidonul si praful de copt, apoi amestecam usor de jos in sus, cu o o paleta de silicon (sau o lingura), pana ce obtinem un aluat omogen, fara a insista insa prea mult.

Pregatim tavile, intrucat din acest aluat iese cam o tava si jumatate. Tapetam tavile cu hartie de copt, daca nu avem folie de silicon.

Pregatim posul cu duiul recomandat, apoi umplem posul si formam bare de cca 7 cm paralele, cu spatii intre ele, cat mai egale. Dupa ce am umplut tava, presaram din abundenta zahar pudra peste ele, intr-un strat cat mai uniform.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si coacem piscoturile cca 12 minute.

Dupa ce s-au copt, scoatem tava din cuptor si o mai lasam cca 3 minute sa se racoreasca inainte de a scoate piscoturile, apoi le scoatem si le lasam pe un  suport de sarma pana se racesc complet.

Se pastreaza bine chiar si 2 saptamani, in cutii inchise ermetic si cu hartie de copt intre straturi.

Piscoturi cu matcha si aroma de limeta

Tips:

Va recomand sa scoateti ouale din frigider cu cel putin 2 ore inainte de a le folosi.

Pentru a obtine o forma perfecta, nu exagerati la amestecarea spumei de albus cu faina si formati piscoturi cat mai egale.

Piscoturi cu matcha si aroma de limeta

Mod de servire pentru Piscoturi cu matcha si aroma de limeta:

Piscoturi cu matcha si aroma de limeta pot insoti o cupa de sampanie dar pot fi folositi de asemenea – ca atare sau in forma insiropata – in asamblarea unor prajituri si torturi celebre, cum ar fi: tiramisu, diplomat, sarlota sau in realizarea unor deserturi la pahar.

Piscoturi cu matcha si aroma de limeta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply