Cu coji crocante cu aroma de migdale si nuca rumenita si umplutura acrisoara, aceste Picromigdale cu magiun au gustul si magia copilariei.
Mi-aduc aminte ca nucile si magiunul nu lipseau niciodata din casa, asa ca mai toate dulcurile se invarteau in jurul acestor doua ingrediente. Sigur mai era si mierea, ouale proaspete si, in functie de zona si alte posibilitati, laptele si branza proaspata, iar din cand in cand cate un cocos sacrificat pentru supa cea datatoare de puteri cand vreuna dintre noi cocheta cu vreo raceala.
Dar sa lasam amintirile si sa trecem la ale noastre!
Ingrediente pentru Picromigdale cu magiun:
Pentru aprox. 50 buc. cu diametrul de cca 4cm (25 buc.umplute) , avem nevoie de: 160g nuca macinata, 24g faina, 4 albusuri, 240g zahar, un praf de sare, cateva picaturi extract de migdale, aroma naturala de vanilie.
Pentru umplutura: magiun de prune, dar puteti folosi si ganache sau alte gemuri si jeleuri de fructe.
Mod de preparare Picromigdale cu magiun:
Asezam albusul nebatut impreuna cu zaharul si nuca macinata intr-un vas rezistent termic. Punem vasul la bain-marie (peste un vas cu apa adusa la punctul de fierbere, fara ca vasul cu ingredientele noastre sa atinga apa) si amestecam usor cu o paleta de silicon pana ce zaharul s-a topit.
Luam apoi vasul deoparte si lasam sa se raceasca compozitia cateva ore, sau chiar pana a doua zi.
Dupa ce s-a racit complet, adaugam faina si aromele si omogenizam compozitia cu ajutorul unei palete de silicon.
Punem apoi compozitia intr-un pos cu dui rotund cu diametrul de cca 10mm si formam pastile cat mai egale in tava tapetata cu hartie de copt sau silicon, lasand spatiu suficient intre ele, pentru a nu se atinge in timpul coacerii.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C pentru cca 15-20 de minute.
Verificam stadiul coacerii si cand au inceput sa se rumeneasca usor, scoatem tava din cuptor. Lasam fursecurile sa se raceasca in tava si apoi le desprindem usor, pentru ca daca nu s-au racit bine, nu se dezlipesc complet. Dupa ce le desprindem de pe tava, le asezam pe un gratar pana la racire completa.
Dupa racire completa, se umple cojile cu magiun si se lipesc doua cate doua, se aseaza apoi pe un platou, de preferinta cu capac, si se asteapta cca 16-30 de minute inainte de a le consuma, pentru a lasa ceva timp gusturilor sa se intrepatrunda.
Tips:
Pentru reusita unor picromigdale cu coaja crocanta si interior moale, trebuie respectate timpul si temperatura de coacere.
Picromigdalele pot fi pastrate la temperatura camerei in cutii inchise ermetic, chiar si trei saptamani. Pentru o perioada mai lunga, pot fi congelate.
Mod de servire pentru Picromigdale cu magiun:
Picromigdale cu magiun pot fi servite in orice ocazie, la micul dejun alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte, dar pot face deliciul oricarei mese festive.
Sunt de asemenea potrivite sub forma de cadou pentru cei dragi sau cu ocazia unei vizite.
No Comments