Biscuiti si fursecuri Deserturi Deserturi copii Party

Biscuiti cu unt si cacao

2015-11-07
Biscuiti cu unt si cacao

Acesti biscuiti cu unt si cacao sunt o varianta a retetei pentru biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza. La fel ca si cei cu unt si vanilie, acesti biscuiti isi pastreaza forma in timpul coacerii, au o textura usor sablata dar si o aroma irezistibila de unt si ciocolata.

Ingrediente pentru Biscuiti cu unt si cacao:

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 60 biscuiti de marime medie, respectiv cca 5cm diametru si 3-4mm grosime.

Avem nevoie de: 200g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 150g zahar pudra, 100g zahar brun pudra, 340g faina cernuta, 50g cacao de buna calitate, 2 oua intregi reci, un praf de sare.

Mod de preparare pentru Biscuiti cu unt si cacao:

Cernem faina impreuna cu cacaua si sarea. Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra si zaharul brun pana la o consistenta pufoasa. Adaugam ouale reci, pe rand, omogenizand compozitia dupa fiecare. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si sarea si amestecam.

Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.

Biscuiti cu unt si vanilie

Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.

In final adunam aluatul cu mana, il impartim in doua si formam doua mingii pe care le aplatizam usor, le infoliem in folie alimentara si le introducem in frigider pentru minimum doua ore.

Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti cu unt si cacao:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute, apoi se intinde intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 4mm.

Urmeaza decuparea. Aici avem doua reguli de respectat pentru un rezultat bun.

Prima este sa folosim decupatoare de marimi apropiate pentru fiecare tava. In acest fel rezulta o coacere egala si uniforma a biscuitilor.

A doua este sa introducem din nou in frigider pentru cateva minute aluatul intins intre cele doua foi de copt si abia apoi sa incepem decuparea biscuitilor. In acest fel vom obtine biscuiti cu margini drepte.

Marginile ramase din aluat dupa decupare biscuitilor se aduna intr-o minge care se infoliaza si se introduce din nou in frigider.

Daca pe parcursul decuparii aluatul se inmoaie din nou si biscuitii decupati isi pierd forma la transferul lor de pe blatul de lucru in tava, introducem inca o data aluatul intins intre cele doua foi de copt in frigider pentru cateva minute, apoi continuam decuparea biscuitilor.

Este intr-adevar putin laborios procesul, dar rezultatul obtinut merita tot efortul.

Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt. Inainte de a introduce tavile in cuptor se introduc in frigider pentru inca 5-10 minute, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 10 minute. In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere, intrucat daca avem biscuiti inegali (unii mai subtiri si unii mai grosi, ori unii mai mici si altii mai mari), cei mai mici ori mai subtiri se vor coace mai repede si risca sa se arda, in timp ce biscuitii mai grosi ori mai mari raman necopti. Biscuitii sunt copti cand sunt usor aurii pe margine.

Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Se scot apoi biscuitii si se lasa la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), biscuitii se aseza in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara unde se pot pastra cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator cca 90 de zile.

Biscuiti cu unt si cacao

Tips:

Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.

Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.

Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.

La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.

Inainte de coacere, introduceti tava in frigider pentru cateva minute.

Pentru o coacere uniforma, coaceti tavi cu biscuiti de aceeasi dimensiune.

Biscuiti cu unt si cacao

Mod de servire pentru Biscuiti cu unt si cacao:

Biscuiti cu unt si cacao pot fi serviti ca atare, langa un pahar cu lapte, ceai ori o ceasca de cafea sau pot fi deliciul unor mese festive, marturii pentru nunti si botezuri, petreceri pentru copii sau party-uri tematice, atunci cand sunt decorati cu glazura de ciocolata, royal icing, sau fondant.

Biscuiti cu unt si cacao

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Biscuiti spiralati cu unt si trei arome - DANA TUDOR Love to Cook 2015-11-11 at 22:25

    […] ce v-am prezentat retetele pentru Biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza, Biscuiti cu unt si cacao si Biscuiti cu unt, fistic si matcha, vreau sa trecem la un nivel superior si sa va arat ce lucruri […]

  • Reply Biscuiti in straturi cu unt si trei arome - DANA TUDOR Love to Cook 2015-11-11 at 23:09

    […] arome, dupa ce v-am prezentat retetele pentru Biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza, Biscuiti cu unt si cacao si Biscuiti cu unt, fistic si matcha, am trecut la un nivel superior si am inceput sa va arat ce […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.