Acesti biscuiti sarati cu unt, matcha si susan negru sunt fabulosi. Pe langa aspectul deosebit, gustul lor este innebunitor. Deci, atentie mare, pentru ca dau dependenta!
Ingrediente pentru Biscuiti sarati cu unt, matcha si susan negru:
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 60 biscuiti de marime medie, respectiv cca 5cm diametru si 3-4mm grosime.
Avem nevoie de: 200g unt cu 82% grasime rece, 200g parmezan razuit fin, 250g faina cernuta, doua linguri matcha (pudra de ceai verde pentru patiserie), 1 ou intreg mare sau 2 oua mici – reci, 2 linguri susan negru, o lingurita rasa sare.
Mod de preparare pentru Biscuiti sarati cu unt, matcha si susan negru:
Cernem faina impreuna cu matcha si sarea. Adaugam parmezanul razuit fin si susanul negru si omogenizam. Taiem untul cubulete mici ori in aschii cu o razatoare mare. Punem untul peste amestecul de ingrediente uscate si amestecam cu degetele, ori cu dispozitivul prezentat mai jos, pana ce obtinem o masa nisipoasa, fina, in care nu se mai simt gramajoare de unt. Adaugam un ou si omogenizam. In situatia in care aluatul nu se aduna, puteti sa mai adaugati un ou mic sau 2 linguri de apa rece. In final adunam aluatul cu mana, il impartim in doua si formam doua suluri cu diametrul de cca 5cm pe care le infoliem si le introducem in frigider pentru minimum 2 ore.
Mod de formare si coacere Biscuiti sarati cu unt, matcha si susan negru:
Scoatem aluatul din frigider si taiem felii de cca 4mm grosime pe care le asezam in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt.
Inainte de a introduce tavile in cuptor se introduc in frigider pentru inca 5-10 minute, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 10 minute.
In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere. Biscuitii sunt copti cand sunt usor aurii pe margine.
Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Se scot apoi biscuitii si se lasa la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), biscuitii se aseza in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara unde se pot pastra cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator cca 90 de zile.
Tips:
Folositi unt cu grasime de 82%, fara a-l incalzi.
Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori raciti din cand in cand mainile in timpul framantarii, spalandu-le cu apa rece.
Taiati rondelele cat mai uniform, cca 4mm grosime.
Inainte de coacere, introduceti tava in frigider pentru cateva minute.
Mod de servire pentru Biscuiti sarati cu unt, matcha si susan negru:
Biscuiti sarati cu unt, matcha si susan negru pot fi serviti ca atare, la un pahar cu bere, sau o gustare intre mese, la scoala sau serviciu, ori pot fi deliciul unor mese festive.
No Comments