Acesti muffins trei arome sunt atat de buni incat au devenit desertul favorit al familiei. Sunt aproape nelipsiti de langa cafeaua de dimineata si cea de dupa amiaza. Pentru casa ii coc intr-o tava cu alveole mini, cu baza de 3 cm. Cei din imagine sunt copti in tava cu alveole normale, cu baza de 5 cm.
Ingrediente pentru Muffins trei arome:
Pentru acesti muffins am folosit doua tavi cu alveole cu baza de 5 cm.
Avem nevoie de: 4 oua mari, 250g zahar, 250ml lapte, 250ml ulei vegetal, 350g faina, 1/2 pliculet praf de copt, 25g cacao, 25g nuca de cocos razuita fin, 25g fistic crud macinat, 1 lingurita rasa matcha (pudra de ceai verde pentru prajituri).
Mod de preparare pentru Muffins trei arome:
Pentru inceput se pregatesc tavile. Daca aveti hartiute, pozitionati hartiutele in fiecare alveola. Daca nu aveti hartiute, ungeti alveolele cu ulei sau unt si le pudrati cu faina.
Preparam aluatul astfel: punem ouale intregi in bolul mixerului, adaugam un praf de sare si incepem sa mixam mai intai la viteza mica, apoi la viteza mai mare, pana ce ouale si-au dublat volumul. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana ce compozitia devine cremosa (cca 10 minute). Acum e timpul sa adaugam uleiul vegetal, pe care il turnam in fir, ca la maioneza, in timp ce mixam la viteza medie. Dupa ce am terminat de integrat uleiul, adaugam faina in care am integrat si praful de copt si mixam din nou, de data asta la viteza mica. doar ca sa omogenizam compozitia.
Acum este momentul ca sa impartim compozitia in trei boluri: intr-un bol va trebui sa avem 2/4 din compozitie, in al doilea bol 1/4 si in al treilea bol 1/4 din compozitie.
Eu procedez in felul urmator: cantaresc bolul mixerului cand este gol. Il cantaresc din nou plin si calculez cate grame revin fiecarei fractiuni: o jumatate din cantitate torn in primul bol, si cate un sfert in celelalte doua. Inainte sa umplu bolurile, le asez pe cantar, fixez cantarul la 0 si incep sa torn pana ce greutatea ajunge la cea corespunzatoare fractiunii.
Acum bolurile fiind umplute, adaugam la cantitatea ce mare, 25g cacao si amestecam pana la omogenizare. Adaugam in unul din celelalte boluri egale (umplute cu cate un sfert din cantitatea initiala) 25g nuca de cocos razuita fin, iar in celalat 25g fistic crud macinat si lingurita de matcha (pudra de ceai verde pentru prajituri).
Pentru umplut formele eu folosesc instrumentele americane de masurat, respectiv cea de 1/4 CUP (60ml) si cea de 1 TBLS (15ml). Daca nu aveti aceste instrumente, puteti folosi o lingurita.
In cazul in care folositi o lingurita, procedati astfel: puneti cate doua lingurite de aluat cu cacao in fiecare alveola. Dupe ce ati terminat aluatul de cacao, puneti deasupra cate o lingurita din aluatul cu nuca de cocos in fiecare alveola. Dupa ce ati terminat si aluatul de cocos, puneti deasupra cate o lingurita din aluatul cu fistic si matcha.
Dupa ce ati umplut ambele tavi, introduceti prima tava in cuptorul preincalzit la 170º C pentru cca 20 de minute. Verificati cu batul de frigaruie daca s-au copt.
Dupa ce ati scos prima tava o introduceti pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins.
Dupa ce ati scos tava din cuptor, scoateti muffinsii si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.
Tips:
Cand incepeti sa turnati aluatul in forme, umpleti mai intai o singura alveola cu toate cele trei compozitii ca sa va dati seama de proportii.
Nu umpleti alveolele decat 3/4 din capacitate, intrucat aluatul creste in timpul coacerii.
Mod de servire pentru Muffins trei arome:
Muffins trei arome pot fi serviti ca atare alaturi de o cafea, un pahar cu lapte simplu, lapte batut ori iaurt sau ca desert, cand puteti sa ii acoperiti cu o glazura de ciocolata ori un frosting de ciocolata sau mascarpone cu fructe.
No Comments