Prajitura Tutti Frutti, cu blat consistent usor sfaramicios si fructe de sezon dulci-acrisoare este desertul ideal pentru o masa de week-end in familie ori cu prietenii.
Ingrediente pentru Prajitura Tutti Frutti:
Pentru o tava de 36x23cm avem nevoie de: 4 oua, 200g zahar pudra, 200ml ulei de floarea soarelui, 200ml smantana pentru frisca, 360g faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare, aroma naturala de vanilie, coaja de citrice bio, netratate, 200g capsune proaspata, 150g cirese negre, 4 caise mari, 20 buc. afine, zahar pudra vanilat pentru pudrat prajitura la sfarsit.
Mod de preparare Prajitura Tutti Frutti:
Pentru inceput pregatim fructele: le spalam bine, curatam capsunele de codite si ciresele de samburi si taiem caisele cubulete. Le punem deoparte.
Punem in bolul mixerului cele 4 oua intregi cu un praf de sare. Mixam pana devin o spuma consistenta. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana ce se dizolva complet. Adaugam uleiul in fir subtire, in timp ce mixam la o viteza medie. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, aromele si mixam usor, la viteza mica. Adaugam si smantana de frisca si mixam in continuare, la viteza mica, pana ce compozitia este omogena, dar nu insistam foarte mult si nici nu marim viteza.
Luam deoparte vasul mixerului si verificam omogenitatea compozitiei cu ajutorul unei palete de silicon. Daca nu este omogena compozitia, continuam sa amestecam usor cu paleta de silicon.
Tapetam tava cu hartie de copt, apoi rasturnam compozitia si o nivelam. Asezam deasupra fructele, dupa cum dorim. Eu le-am asezat in siruri transversale si prajitura a iesit ca un covoras rustic.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 15-20 de minute. Prajitura este gata daca a prins o culoare aurie-aramie la suprafata si interiorul este copt. Verificati coacerea cu ajutorul unui bat de frigaruie. Daca iese curat, atunci prajitura este coapta.
Tips:
Pentru reusita aluatului, mixati la viteza mica dupa ce ati adaugat faina si smantana de frisca.
Folositi fructe mai tari, nu foarte coapte, ca sa nu umezeasca prea tare aluatul.
Mod de servire pentru Prajitura Tutti Frutti:
Prajitura Tutti Frutti este desertul ideal pentru o masa de week-end in familie ori cu prietenii, dar poate fi un dulce potrivit si la micul dejun, alaturi de o cafea, un ceai, un iaurt, ori un pahar cu lapte.
Se poate pastra doua-trei zile la temperatura camerei, ori cateva zile in plus in frigider, in vase speciale pentru prajituri, cu capac.
No Comments