Financiers cu vanilie si zmeura sunt niste prajiturele delicate si rafinate, avand o aroma particulara de migdale si unt topit (beurre noisette). “Les financiers” isi au originea in Franta secolului al XVII-lea fiind cunoscute si sub denumirea traditionala de “visitandines”. Mai multe despre financiers gasiti accesand acest link.
Ingrediente pentru Financiers cu vanilie si zmeura:
40g faina, 40g pudra de migdale, 55g zahar pudra, 60g unt lichefiat, 4 albusuri de ou, aroma naturala de vanilie, 10 buc. zmeura proaspata sau congelata.
Altele necesare pentru Financiers cu vanilie si zmeura:
Forme de silicon cu cavitati cat mai mici.
Mod de preparare Financiers cu vanilie si zmeura:
Incalzim cuptorul la 180 grade C.
Amestecam (omogenizam) faina de grau cu faina de migdale si zaharul pudra si le cernem impreuna.
Punem untul (cantarit) intr-o craticioara mica sau ibric pe foc mic, pana incepe sa bolboroseasca si sa faca spuma. Indepartam spuma formata, luam de pe foc si lasam deoparte sa se raceasca complet.
Intr-un bol, batem albusurile usor cu o furculita, pana ce se lichefiaza, fara a se forma spuma. Turnam amestecul de produse uscate peste albusuri si omogenizam, tot cu o furculita. Atentie! Nu folosim mixerul. Adaugam untul topit si racit si omogenizam din nou. Adaugam si aroma naturala de vanilie.
Luam cu o lingurita din compozitie si umplem cavitatile formei de silicon (3/4 din capacitate), apoi asezam deasupra, in centrul cavitatii, cate o zmeura.
Asezam forma de silicon pe o tava pe care o introducem in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 15-20 de minute, pana ce prajituricile prind pe margini o culoare usor aramie, asa cum se vede in imaginea de mai jos.
Dupa ce s-au copt, scoatem forma din cuptor si o mai lasam cca 5 minute sa se racoreasca inainte de a scoate prajituricile, apoi le scoatem si le lasam pe un suport de sarma pana se racesc complet.
Tips:
Va recomand sa separati albusurile de galbenusuri cu cel putin o zi inainte
Scoateti albusurile din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe prepararea, ca sa ajunga la temperatura camerei.
Albusul de ou nu trebuie batut mult, trebuie doar sa-l omogenizati.
Mod de servire pentru Financiers cu vanilie si zmeura:
Financiers cu vanilie si zmeura pot fi servite alaturi de o cana cu ceai, lapte, ori cafea, dar pot innobila orice masa festiva, de la un tea party cu prietenele ori un meeting corporatist pana la mese dulci pentru nunti si botezuri. Nu este nevoie de alte adaosuri cum ar fi sosuri dulci, inghetata etc., deoarece le-ar putea acoperi aroma specifica.
No Comments