Delicate si parfumate, aceste Fursecuri cu petale de trandafir – GF (fara gluten) pot inlocui o mie de cuvinte atunci cand sunt oferite. Fara gluten, fara lactoza, fara zahar si totusi, atat de delicioase.
Ingrediente pentru Fursecuri cu petale de trandafir – GF:
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 de fursecuri de marime medie, respectiv cca 4 cm diametru.
Avem nevoie de: 2 oua intregi, 125 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri sirop de artar, 100g faina de orez, 50g amidon de porumb, 1/2 lingurita de amoniac stins cu o lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie, un praf de sare, 50g petale de trandafir confiate sau uscate si hidratate, 2 lingurite apa de trandafiri sau cateva picaturi de esenta de trandafiri; pentru decor: cateva petale si trandafirasi, o lingurita de nuca de cocos si o lingurita de fistic macinat.
Mod de preparare pentru Fursecuri cu petale de trandafir – GF:
Vom folosi doua boluri, unul pentru ingrediente uscate si unul pentru ingrediente fluide.
Intr-un bol mixam cele doua intregi, integram cele doua linguri de sirop de artar, apoi adaugam uleiul, in fir subtire ca la maioneza mixand in acest timp, pana il integram pe tot.
In alt bol punem faina de orez, amidonul de porumb si sarea. Amestecam pana la omogenizare.
Stingem amoniacul cu otet sau lamaie, apoi rasturnam amestecul de ingrediente uscate peste cel cu fluide, petalele de trandafir confiate sau uscate si hidratate, apa de trandafiri sau esenta de trandafiri si amoniacul stins si omogenizam compozitia.
Mod de formare si coacere Fursecuri cu petale de trandafir – GF:
Preincalzim cuptorul la 170°C.
Pregatim tavile de copt, tapetandu-le cu hartie de copt sau cu folie de silicon.
Luam apoi din aluat cu o lingurita si asezam gramajoare in tava tapetata, din loc in loc, lasand o distanta de cca 2 cm intre ele. Pentru decor, presarati petale de trandafir, nuca de cocos si fistic macinat.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C pentru cca 10-15 min. Putem verifica daca s-au copt, astfel: luam cu grija (sa nu ne ardem) un fursec si il intoarcem. Daca a prins o culoare usor aramie pe talpica, inseamna ca fursecurile sunt gata. Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi punem fursecurile pe un gratar de sarma pana se racest complet.
Tips:
Nu incercati sa schimbati raportul intre fainuri.
Daca le doriti mai dulci, puteti adauga mai mult sirop de artar.
Pastrati fursecurile mai mult timp, asezandu-le in cutii de tabla tapetate cu hartie de copt, doar dupa ce s-au racit complet.
Pentru o coacere uniforma, formati fursecuri de aceeasi dimensiune.
Mod de servire pentru Fursecuri cu petale de trandafir – GF:
Fursecuri cu petale de trandafir – GF (fara gluten) sunt ideale pentru a fi oferite celor dragi, atat la ocazii speciale, cat si in zile obisnuite atunci cand vrem sa le transmitem dragostea noastra.
No Comments