Cu o crusta usor crocanta, miez moale si aroma de migdale si nuca rumenita, aceste Picromigdale fara gluten sunt unele dintre cele mai bune fursecuri pe care le-am mancat pana acum.
Reteta am gandit-o, din nou, pentru celiaci.ro, pentru mamicile care au copii cu intoleranta la gluten si nu mai stiu cum sa compenseze restrictiile alimentare ale copilasilor lor, dar si pentru persoanele mature aflate in aceeasi situatie, care si-ar dori sa guste o prajitura buna care sa nu le provoace rau.
Dupa cum v-am mai zis in postarea anterioara, am primit pentru testari cateva tipuri de amestecuri de fainuri fara gluten de la Schar Romania. Pentru aceste Pricomigdale fara gluten am folosit din nou Mix C – Mix Patisserie, un amestec de fainuri excelent pentru prajituri si alte produse de patiserie.
Ingrediente pentru Picromigdale fara gluten:
Pentru aprox. 50 buc. cu diametrul de cca 4cm, avem nevoie de: 160g nuca macinata, 24g faina fara gluten, Mix C – Mix Patiserie de la Schar, 4 albusuri, 240g zahar, un praf de sare, cateva picaturi extract de migdale, aroma naturala de vanilie.
Mod de preparare Picromigdale fara gluten:
Asezam albusul nebatut impreuna cu zaharul si nuca macinata intr-un vas rezistent termic. Punem vasul la bain-marie (peste un vas cu apa adusa la punctul de fierbere, fara ca vasul cu ingredientele noastre sa atinga apa) si amestecam usor cu o paleta de silicon pana ce zaharul s-a topit.
Luam apoi vasul deoparte si lasam sa se raceasca compozitia cateva ore, sau chiar pana a doua zi.
Dupa ce s-a racit complet, adaugam faina si aromele si omogenizam compozitia cu ajutorul unei palete de silicon.
Punem apoi compozitia intr-un pos cu dui rotund cu diametrul de cca 10mm si formam pastile cat mai egale in tava tapetata cu hartie de copt sau silicon, lasand spatiu suficient intre ele, pentru a nu se atinge in timpul coacerii.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C pentru cca 15-20 de minute.
Verificam stadiul coacerii si cand au inceput sa se rumeneasca usor, scoatem tava din cuptor. Lasam fursecurile sa se raceasca in tava si apoi le desprindem usor, pentru ca daca nu s-au racit bine, nu se dezlipesc complet. Dupa ce le desprindem de pe tava, le asezam pe un gratar pana la racire completa.
Tips:
Pentru reusita unor picromigdale cu coaja crocanta si interior moale, trebuie respectate timpul si temperatura de coacere.
Picromigdalele pot fi pastrate la temperatura camerei in cutii inchise ermetic, chiar si trei saptamani. Pentru o perioada mai lunga, pot fi congelate.
Mod de servire pentru Picromigdale fara gluten:
Picromigdale fara gluten pot fi servite in orice ocazie, la micul dejun alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte, dar pot face deliciul oricarei mese festive.
Sunt de asemenea potrivite sub forma de cadou pentru cei dragi sau cu ocazia unei vizite.
No Comments