Biscuiti si fursecuri Party Valentine’s Day

Biscuiti cu unt decorati cu fondant

2017-02-12
Biscuiti cu unt decorati cu fondant

Biscuiti cu unt decorati cu fondant alb embosat si trandafiras roz, un simbol dulce al dragostei in ajun de Valentine’s day, sunt o varianta a retetei pentru biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza. Acesti biscuiti isi pastreaza forma in timpul coacerii, au o textura usor sablata dar si o aroma irezistibila de unt si vanilie.

Ingrediente pentru Biscuiti cu unt decorati cu fondant:

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 biscuiti de marime medie, respectiv cca 5cm diametru si 3-4mm grosime.

Avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, extract natural de vanilie, un praf de sare.

Pentru decor: fondant alb, placuta din plastic pentru embos, fondant roz si mulaj din silicon pentru trandafiras.

Biscuiti cu unt decorati cu fondant

Mod de preparare pentru Biscuiti cu unt decorati cu fondant:

Cernem faina impreuna cu sarea. Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece si extractul de vanilie, apoi omogenizam.  Adaugam faina cernuta si amestecam. Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.

Biscuiti cu unt si vanilie

Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.

In final adunam aluatul cu mana si formam o mingie pe care o aplatizam usor, o infoliem in folie alimentara si o introducem in frigider pentru minimum doua ore.

Biscuiti cu unt decorati cu fondant

Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti cu unt decorati cu fondant:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute, apoi se intinde intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 4mm.

Urmeaza decuparea. Marginile ramase din aluat dupa decupare biscuitilor se aduna intr-o minge care se infoliaza si se introduce din nou in frigider.

Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 10 minute. In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere, intrucat daca avem biscuiti inegali, unii mai subtiri si unii mai grosi, cei mai subtiri se vor coace mai repede si risca sa se arda, in timp ce biscuitii mai grosi raman necopti.

Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Se scot apoi biscuitii si se lasa la racit pe un gratar.

Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), se decoreaza cu fondantul embosat decupat si cu trandafirasi din fondant formati in mulajul din silicon. Lipirea se face ungand biscuitele pe margini cu o pensula inmuiata in apa. La fel procedam si cu trandafirasul, umezind usor, puntual, locul unde urmeaza sa atasam trandafirasul.

Biscuitii se pot pastra in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara, in straturi separate cu foaie de copt, cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator cca 90 de zile.

Biscuiti cu unt decorati cu fondant

Tips:

Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.

Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.

Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.

La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.

 Biscuiti cu unt decorati cu fondant

Mod de servire pentru Biscuiti cu unt decorati cu fondant:

Biscuiti cu unt decorati cu fondant pot fi serviti ca atare, langa un pahar cu lapte, ceai ori o ceasca de cafea sau pot fi deliciul unor mese festive, marturii pentru nunti si botezuri, petreceri pentru copii sau party-uri tematice.

Biscuiti cu unt decorati cu fondant

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.