Financiers cu capsune si fistic sunt niste prajiturele delicate si rafinate, avand o aroma particulara de migdale si unt topit. “Les financiers” isi au originea in Franta secolului al XVII-lea si mai sunt cunoscute si sub denumirea traditionala de “visitandines”.
Ingrediente pentru Financiers cu capsune si fistic:
40g faina, 40g pudra de migdale, 55g zahar pudra, 60g unt lichefiat, 4 albusuri de ou, 4-5 capsuni proaspete, fistic maruntit.
Altele necesare pentru Financiers cu capsune si fistic:
Forme de silicon cu cavitati cat mai mici, ideal in forma de lingou (dreptunghiulare). Daca nu aveti, puteti folosi tavi pentru mini tarte, ori mini muffins.
Mod de preparare Financiers cu capsune si fistic:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se amesteca faina cu pudra de migdale si zaharul pudra si se cern impreuna.
Se topeste untul pe foc, se spumeaza si se lasa la racit.
Se bat albusurile usor cu o furculita pana ce se lichefiaza, fara a se forma spuma.
Se toarna amestecul de produse uscate peste albusuri si se omogenizeaza. Se adauga untul topit si racit.
Daca forma este din metal, atunci se tapeteaza cu unt si faina. Daca forma este din silicon nu mai este nevoie sa fie unsa.
Se umplu cavitatile formei de copt cu o lingurita. Se decoreaza cu bucati de capsune si fistic maruntit.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170° C si se coc timp de 15-20 de minute, pana ce prajitura prinde o culoare aurie cu margini usor maronii.
Dupa ce s-au copt, se scoate forma din cuptor si se mai lasa cca 10 minute in inainte de a le scoate din forme.
Mod de servire pentru Financiers cu capsune si fistic:
Financiers cu capsune si fistic pot fi servite alaturi de o cana cu ceai, lapte, ori cafea, dar pot innobila orice masa festiva, de la un tea party cu prietenele ori un meeting corporatist pana la mese dulci pentru nunti si botezuri. Nu este nevoie de alte adaosuri cum ar fi siropuri, inghetate etc. care le-ar putea atenua aromele specifice.
Tips:
Se recomanda ca albusul de ou sa fie separat de galbenus cu cel putin o zi inainte si sa fie scos din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe prepararea, ca sa ajunga la temperatura camerei.
Albusul de ou nu trebuie batut mult, trebuie doar sa-l omogenizati.
No Comments