Pe langa faptul ca sunt deosebit de delicioase, aceste mini quiche cu praz si bacon merg foarte bine luate la pachetel sau la un party cu prietenii.
Ingrediente pentru Quiche cu praz si bacon:
Pentru aceste mini quiche am folosit tavile pentru mini muffins, iar ingredientele sunt pentru doua tavi cu cate 12 alveole cu baza de 3 cm fiecare.
Pentru aluat: 200g crema de branza, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, sare dupa gust, 400g faina, 1 plic praf de copt.
Pentru umplutura: un fir de praz tocat fin, 50g bacon tocat, 2 oua batute, 2 linguri unt, 200ml smantana 32% grasime, 2 linguri parmezan ras, chivas/patrunjel, sare, piper, nucsoara proaspat rasa.
Mod de preparare Quiche cu praz si bacon:
Pentru inceput pregatim tavile. Ungem alveolele cu putin unt si le presaram cu faina. Eu folosesc mai nou un Non-Stick Spray de la Wilton. Este foarte eficient si spornic.
Pregatim mai intai umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca pana ce pregatim aluatul.
Intr-o tigaie, la foc mic, punem untul si prazul tocat si amestecam continuu pana se inmoaie. Adaugam baconul si amestecam in continuare cca 5 minute, apoi condimentam si luam tigaia de pe foc. Lasam, compozitia sa se raceasca.
Separat amestecam ouale cu smantana intr-un bol, adaugam chivasul/patrunjelul, un praf de sare, piper si parmezanul ras. Dupa ce s-a racit prazul cu baconul, adaugam ouale cu smantana si omogenizam.
Lasam umplutura deoparte si preparam aluatul, astfel: intr-un bol amestecam crema de branza cu laptele, uleiul si sarea pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina, amestecam si framantam usor cu degetele pana ce aluatul nu se mai lipeste de ele.
Montare Quiche cu praz si bacon:
Rupem din aluat cam cat o nuca pentru fiecare alveola si il asezam cu degetele sau cu un dispozitiv special din lemn sau inox. Este destul de migalos sa formezi cojile de tarta cu degetele, dar eu m-am descurcat ceva timp asa, pana ce sotul mi-a confectionat un dispozitiv din lemn, ceva de tipul unei stampile din acelea vechi din lemn, cu baza conica in forma si dimensiunea alveolelor pe interior.
Dupa ce formam toate cojile, le intepam cu o furculita si le umplem cu amestecul de praz si bacon.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 20 min., sau pana ce s-au aurit la suprafata si pe margini, pe contur.
Dupa ce scoatem tava, mai lasam cca 5 minute, apoi scoatem quiche-urile si le sezam pe un gratar ca sa se raceasca complet.
Dupa ce scoatem prima tava o introducem pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins.
Tips:
Pentru un aspect mai apetisant, presarati putin cascaval ras sau parmezan deasupra, inainte de a le introduce in cuptor.
Mod de servire Quiche cu praz si bacon:
Quiche cu praz si bacon se servesc ca atare si se pot consuma la micul dejun, ca gustare la serviciu ori la scoala, dar se preteaza foarte bine pe orice masa festiva.
No Comments