Biscuiti inimioare cherry flavor sunt o varianta a retetei pentru biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza. Acesti biscuiti isi pastreaza forma in timpul coacerii, au o textura usor sablata si o aroma irezistibila de cirese.
Ingrediente pentru Biscuiti inimioare cherry flavor:
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 biscuiti de marime medie, respectiv cca 5cm diametru si 3-4mm grosime.
Avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, un ou intreg rece, o lingurita pudra de hibiscus pentru culoare, o lingurita aroma gel de cirese, un praf de sare.
Pentru decor: fondant rosu intens, decupatoare, placuta imprimanta model matlasat cu inimioare, mulaje din silicon pentru trandafirasi.
Mod de preparare pentru Biscuiti inimioare cherry flavor:
Cernem faina impreuna cu sarea si pudra de hibiscus. Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece si aroma de cirese, apoi omogenizam. Adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si pudra de hibiscus si amestecam. Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.
Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.
In final adunam aluatul cu mana si formam o mingie pe care o aplatizam usor, o infoliem in folie alimentara si o introducem in frigider pentru minimum doua ore.
Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti inimioare cherry flavor:
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute, apoi se intinde intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 4mm.
Urmeaza decuparea. Marginile ramase din aluat dupa decupare biscuitilor se aduna intr-o minge care se infoliaza si se introduce din nou in frigider.
Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 10 minute. In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere, intrucat daca avem biscuiti inegali, unii mai subtiri si unii mai grosi, cei mai subtiri se vor coace mai repede si risca sa se arda, in timp ce biscuitii mai grosi raman necopti.
Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Se scot apoi biscuitii si se lasa la racit pe un gratar.
Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), se decoreaza, asa cum se vede in imaginea de mai jos.
Se intinde fondantul, se imprima cu placuta imprimanta, se decupeaza cu acelasi decupator cu care am decupat biscuitii si se aseaza inimioara decupata peste biscuite. Lipirea se face ungand biscuitele pe margini cu o pensula inmuiata in apa. Se formeaza apoi trandafirasii din acelasi fondant cu ajutorul mulajului din silicon, apoi se aseaza grupat, cum se vede in imagine sau dupa bunul plac. Lipirea se face ungand de asemenea baza trandafirasilor cu o pensula inmuiata putin in apa.
Biscuitii se pot pastra in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara, in straturi separate cu foaie de copt, cca 7 zile la temperatura camerei.
Tips:
Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.
Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.
Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.
La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.
Mod de servire pentru Biscuiti inimioare cherry flavor:
Biscuiti inimioare cherry flavor pot fi impachetati frumos si daruiti celor dragi, sau pot face parte dintr-o masa festiva.
No Comments