Biscuiti pastel cu arome de flori si fructe, decupati in forme de flori, fluturi si oua, sunt potriviti pentru masa de Florii sau de Paste. Plecand de la reteta de baza de Biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza, am adaugat arome si culori care sa bucure atat prin culoare cat si prin gust.
Pentru arome am folosit arome gel de lavanda, menta, caisa si zmeura, la care am adaugat si cate o picatura de colorant din gama ProGel de la Rainbow Dust.
Biscuitii isi pastreaza forma in timpul coacerii, au o textura usor sablata si un cumul de arome imbietoare, specific produselor de patiserie frantuzesti.
Ingrediente pentru Biscuiti pastel cu arome de flori si fructe:
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 40 biscuiti de cca 3,5-4 cm si 3mm grosime / culoare.
Pentru aluatul de biscuiti pastel cu aroma de lavanda avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, o lingurita aroma gel de lavanda, o picatura colorant mov din gama ProGel, un praf de sare.
Pentru aluatul de biscuiti pastel cu aroma de menta avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, o lingurita aroma gel de menta, o picatura colorant verde mint din gama ProGel, un praf de sare.
Pentru aluatul de biscuiti pastel cu aroma de caisa avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, o lingurita aroma gel de caise, o picatura colorant portocaliu din gama ProGel, un praf de sare.
Pentru aluatul de biscuiti pastel cu aroma de zmeura avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, 1 ou intreg rece, o lingurita aroma gel de zmeura, o picatura colorant roz din gama ProGel, un praf de sare.
Mod de preparare pentru Biscuiti pastel cu arome de flori si fructe:
Preparam fiecare aluat in parte, astfel:
Cernem faina impreuna cu sarea. Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece, aroma si picatura de colorant, apoi omogenizam. Adaugam faina cu sarea, cernute, si amestecam usor.
Din acest moment, pentru fiecare aluat procedam in felul urmator:
Recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.
Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.
In final adunam aluatul cu mana, il impartim in doua si formam doua mingii pe care le aplatizam usor, le infoliem in folie alimentara si le introducem in frigider pentru minimum doua ore.
Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti pastel cu arome de flori si fructe:
Scoatem pe rand fiecare tip de aluat din frigider si il lasam la temperatura camerei cca 10 minute, apoi il intindem cu sucitorul intre doua foi de copt, urmarind mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 3mm si decupam in forma dorita.
Asezam biscuiti in tava tapatata si o introducem in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 6-7 minute.
Avand in vedere dimensiunea mica a lor, biscuitii se coc rapid si nu trebuie lasati mai mult deoarece tind sa-si schimbe culoarea. Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Scoatem apoi biscuitii si ii lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), biscuitii ii asezam in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara unde se pot pastra cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator pentru cca 90 de zile.
Tips:
Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.
Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.
Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.
Pentru o coacere uniforma, coaceti tavi cu biscuiti de aceeasi dimensiune.
Mod de servire pentru Biscuiti pastel cu arome de flori si fructe:
Biscuiti pastel cu arome de flori si fructe, decupati in forme de flori, fluturi si oua, sunt potriviti pentru masa de Florii sau de Paste, dar si pentru orice masa festiva.
No Comments