Biscuiti si fursecuri Christmas Deserturi copii Funny pentru copii Retete festive

Fursecuri – nuci umplute cu ciocolata

2015-12-20
Fursecuri - nuci umplute cu ciocolata

Fursecuri – nuci umplute cu ciocolata sunt nelipsite de pe masa de Craciun. Intrucat prepararea lor necesita ceva mai multa rabdare, nici nu m-as incumeta sa le fac in alta perioada a anului. De Craciun, insa, bucuria celor dragi din familie cand le redescopera imi stimuleaza rabdarea. Cu coji crocante vanilate si umplutura cremoasa, aceste fursecuri in forma de nuca umplute cu ciocolata au gustul si magia copilariei.

Ingrediente pentru Fursecuri – nuci umplute cu ciocolata:

Pentru ca daca tot facem o data pe an, apoi sa facem, din cantitatile de mai jos cred ca au iesit cca 80-100 buc. Nu le-am numarat, dar au fost suficiente cat sa ducem si cadou in vizita si sa consumam fara grija.

Asadar, pentru coji avem nevoie de: 200g unt (sau 100g unt si 100g untura), 160g zahar pudra, 2 oua, 1 lingurita  praf de copt dizolvat intr-o lingurita suc de lamaie, vanilie;

Pentru umplutura avem nevoie de: 200g smantana pentru frisca, 100g ciocolata cu 70% cacao, 50g nuci usor rumenite si tocate, coaja de lamaie razuita fin, rom pentru cine doreste.

Fursecuri - nuci umplute cu ciocolata

Mod de preparare Fursecuri – nuci umplute cu ciocolata:

Preparam mai intai umplutura, astfel: rumenim usor nuca, apoi o maruntim/tocam marunt.

Preparam ganache de ciocolata astfel: rupem ciocoata in bucati si o asezam intr-un bol. Incalzim smantana pentru frisca pana aproape de punctul de fierbere. Turnam apoi smantana peste ciocolata si lasam cateva minute, apoi amestecam cu o spatula pana ce se topeste complet ciocolata. Lasam compozitia sa se raceasca complet, apoi introducem bolul in frigider pentru minimum 2-3 ore. Scoatem apoi bolul din frigider si mixam crema pana ce isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.

Adaugam apoi nucile maruntite, coaja rasa de lamaie si romul si omogenizam.

Dupa ce coacem cojile vom adauga si firimiturile produse prin corectarea formelor.

Preparam aluatul pentru coji, astfel: mixam (cu paleta in forma de fluture) untul (si untura daca am ales varianta cu untura) impreuna cu zaharul pudra, pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam ouale pe rand si le incorporam pana la omogenizare. Inlocuim paleta fluture cu dispozitivul de framantare aluat si adaugam faina cernuta si praful de copt stins cu suc de lamaie, apoi framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din aluat, il infasuram in folie alimentara si il dam la frig pentru cca 30-60 de minute.

Intre timp, pregatim aparatul de copt nuci, un mic bol cu ulei si o pensula din silicon si ne inarmam cu muuuulta rabdare.

Scoatem aluatul din frigider si formam din el bilute cat mai egale. Este bine sa coacem intai un rand de coji ca sa evaluam rezultatul. Daca bilutele sunt prea mici, cojile de nuca ies incomplete, iar daca bilutele sunt prea mari, aluatul se rasfrange prea tare si rezulta prea multe margini ce trebuie indepartate, deci risipa de aluat.

Dupa ce evaluam dimensiunea corecta, formam toate bilutele (sau cat mai multe) pentru o eficienta maxima.

Incepem coacerea cojilor. Ungem formele cu ulei cu ajutorul unei pensule de silicon, incingem aparatul, asezam bilutele in cavitati si asezam aparatul pe focul de la aragaz. Dupa un minut intoarcem forma ca sa se coaca uniform. Timpul de coacere trebuie estimat si corectat pe parcurs.

Dupa ce am copt toate cojile, incepem indepartarea marginilor, iar resturile maruntite le adaugam la umplutura.

Umplem apoi jumatatile de nuca si le lipim doua cate doua formand nucile. Le asezam intr-un bol si presaram peste ele zahar pudra vanilat.

Se pastreaza bine la temperatura camerei in recipiente inchise ermetic. Sunt mai bune a doua zi si devin si mai fragede dupa cateva zile.

Fursecuri - nuci umplute cu ciocolata

Tips:

Furseurile nuci umplute cu ciocolata pot fi pastrate la temperatura camerei in cutii inchise ermetic, chiar si trei-patru saptamani. Pentru o perioada mai lunga, pot fi congelate.

Mod de servire pentru Fursecuri – nuci umplute cu ciocolata:

Fursecuri – nuci umplute cu ciocolata pot fi servite in orice ocazie, insa fac parte din gama prajiturelelor traditionale de Craciun. Sunt de asemenea potrivite – sub forma de cadou – cu ocazia vizitelor de Sarbatori.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.