Aceasta reteta de Crema de topinambur, morcovi si chipsuri, impreuna cu Crema de topinambur cu ardei si oua de prepelita, Crema de topinambur cu sofran si cipsuri si Crema de topinambur cu rata afumata, face parte dintr-o serie de retete care au ca ingredient principal topinamburul, retete pe care le-am realizat si le voi realiza in continuare intr-o colaborare cu un furnizor roman al acestui super aliment. Mai multe despre calitatile si beneficiile consumarii acestuia, gasiti pe site-ul lor: topinambureco.ro.
Ingrediente pentru Crema de topinambur, morcovi si chipsuri:
Pentru 15 mini portii servite in vase de portelan sau de unica folosinta, avem nevoie de: 400 g topinambur, un cartof mare, 2 morcovi de cea mai buna calitate, 2 buc. de ceapa mica (echalote) sau o ceapa medie, 10 g unt, 100 ml smantana pentru gatit, sare si piper dupa gust, putin curry, iar
pentru decor: cateva cipsuri de topinambur si cateva fire de chivas (puteti inlocui chivas cu patrunjel verde sau microgreens).
Mod de preparare pentru Crema de topinambur, morcovi si chipsuri:
Curatam mai intai ceapa, o taiem cubulete, apoi o punem intr-o tigaie in care am topit untul si o lasam pe foc, amestecand constant, pana ce se inmoaie, fara a prinde culoare.
Curatam tuberculii de topinambur, cartoful si morcovii, ii spalam bine, apoi ii taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa inmuiata si amestecam. Lasam legumele sa se inmoaie putin, apoi adaugam apa cat sa le acopere si lasam pe foc cca 20 de minute, pana s-au inmuiat bine. Verificam cu o furculita care trebuie sa le patrunda usor.
Dupa ce s-au inmuiat bine, luam de pe foc si punem continutul in blender, apoi mixam. Adaugam smantana de gatit, sare, piper si curry, apoi mai mixam putin. Gustam si, daca mai este necesar, mai adaugam sare sau piper.
Pentru garnitura si decor: curatam si taiem in felii subtiri o bucata de topinambur; prajim feliile intr-o baie de ulei, le scoatem si le asezam pe un prosop de hartie pentru a le degresa; spalam si taiem marunt cateva fire de chivas, sau alt tip de verdeata pe care o preferati.
Mod de asezare in vasele de servire pentru Crema de topinambur, morcovi si chipsuri:
Asezam crema de topinambur si morcovi in vase de portelan sau de unica folosinta, punem cateva cipsuri de topinambur si decoram cu chivas sau alt tip de verdeata, dupa gust.
Tips:
Cartoful se adauga pentru a obtine o textura mai catifelata, intrucat topinamburul are o structura usor apoasa.
Puteti prepara crema de topinambur din timp, chiar si cu o zi inainte de a fi servita si sa pregatiti decorul cu putin timp inainte de servire.
Va recomand sa pastrati toate elementele retetei, deoarece numai asa veti obtine gustul spectaculos. Chiar si decorul are un rol important.
Mod de servire pentru Crema de topinambur, morcovi si chipsuri:
Crema de topinambur, morcovi si chipsuri, asa cum este prezentata aici, poate face o impresie deosebita la orice masa festiva. In plus, este un preparat sanatos, gustos si rafinat care poate fi servit cu orice ocazie.
No Comments