Biscuiti si fursecuri Party Patiserie franceza Retete festive Valentine’s Day

Biscuiti Roses de Reims

2017-03-06
Biscuiti Roses de Reims

Biscuiți Roses de Reims, originari din Reims, Franta, sunt un tip de piscoturi cu aroma de trandafiri si culoare roz intens, produsi actualmente de Compania Biscuits Fossier. Reteta originala este inca pastrata in mare secret de cofetarii companiei Fossier. Mai multe despre acesti biscuiti gasiti accesand acest link.

Reteta acestor biscuiti Roses de Reims este o varianta a retetei de Piscoturi cu vanilie – reteta de baza, cunoscute si sub numele de: lady finger, savoiardi, biscuits a la cuillere.

Ingrediente pentru Biscuiti Roses de Reims:

Pentru aprox. 35 buc. cu dimensiuni de cca 3×8 cm:

2 oua separate, 100g zahar, 80g faina, 45g amidon de porumb (sau de cartofi), 5g praf de copt, o lingurita apa de trandafiri sau orice aroma naturala de trandafiri (sirop), 2 picaturi colorant rosu, zahar pudra pentru pudrat.

Altele necesare pentru Biscuiti Roses de Reims:

Un pos si un dui cu varful  rotund de 1 cm.

Biscuiti Roses de Reims

Mod de preparare Biscuiti Roses de Reims:

Separam albusurile de galbenusuri.

Frecam putin galbenusurile cu apa de trandafiri (aroma naturala de trandafiri) si colorantul.

Cernem faina impreuna cu amidonul si praful de copt.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura, pana obtinem o spuma tare, usor lucioasa.

Adaugam galbenusurile si le incorporam mixand usor. Luam vasul mixerului deoparte si adaugam faina cu amidonul si praful de copt, apoi amestecam usor de jos in sus, cu o o paleta de silicon (sau o lingura), pana ce obtinem un aluat omogen, fara a insista insa prea mult.

Pregatim tavile, intrucat din acest aluat iese cam o tava si jumatate. Tapetam tavile cu hartie de copt, daca nu avem folie de silicon.

Pregatim posul cu duiul recomandat, apoi umplem posul si formam bare de cca 7 cm paralele, cu spatii intre ele, cat mai egale. Dupa ce am umplut tava, presaram din abundenta zahar pudra peste ele, intr-un strat cat mai uniform.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si coacem piscoturile cca 12 minute.

Dupa ce s-au copt, scoatem tava din cuptor si o mai lasam cca 3 minute sa se racoreasca inainte de a scoate piscoturile, apoi le scoatem si le lasam pe un  suport de sarma pana se racesc complet.

Se pastreaza bine chiar si 2 saptamani, in cutii inchise ermetic si cu hartie de copt intre straturi.

Biscuiti Roses de Reims

Tips:

Va recomand sa scoateti ouale din frigider cu cel putin 2 ore inainte de a le folosi.

Pentru a obtine o forma perfecta, nu exagerati la amestecarea spumei de albus cu faina si formati piscoturi cat mai egale.

Biscuiti Roses de Reims

Mod de servire pentru Biscuiti Roses de Reims:

Biscuiti Roses de Reims se consuma de obicei inmuiati in sampanie sau vin rosu, dar sunt folositi deseori in realizarea unor deserturi  rafinate.

Biscuiti Roses de Reims

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.