Financiers cu vanilie, fistic si capsune sunt niste prajiturici delicate si rafinate, avand o aroma particulara de migdale si unt topit (beurre noisette). “Les financiers” isi au originea in Franta secolului al XVII-lea fiind cunoscute si sub denumirea traditionala de “visitandines”. Mai multe despre financiers gasiti accesand acest link.
Ingrediente pentru Financiers cu vanilie, fistic si capsune:
40g faina, 20g pudra de migdale, 20g pudra de fistic crud, 60g zahar pudra, 60g unt lichefiat, 4 albusuri de ou, aroma naturala de vanilie, aroma naturala de migdale, aroma naturala de fistic si cateva capsune taiate cubulete.
Altele necesare pentru Financiers cu vanilie, fistic si capsune:
Forme de silicon cu cavitati cat mai mici.
Mod de preparare Financiers cu vanilie, fistic si capsune:
Incalzim cuptorul la 180 grade C.
Pregatim doua boluri. Punem in fiecare bol cate doua albusuri de ou pe care le batem usor cu o furculita. Atentie, nu trebuie spumate!
Separat, amestecam intr-un recipient 20g faina de grau cu faina de migdale si 30g zahar pudra si in alt recipient 20g faina de grau cu pudra de fistic si 30g zahar pudra.
Punem untul (cantarit) intr-o craticioara mica sau ibric pe foc mic, pana incepe sa bolboroseasca si sa faca spuma. Indepartam spuma formata, luam de pe foc si lasam deoparte sa se raceasca complet.
Punem apoi amestecul de produse uscate din primul recipient peste albusurile pregatite in primul bol si amestecul de produse uscate din al doilea recipient peste albusurile pregatite in al doilea bol. Adaugam si aromele corespunzatoare, apoi omogenizam usor cu furculita compozitia din fiecare bol.
Impartim untul topit si racit in mod egal intre cele doua boluri si omogenizam din nou.
Luam cu o lingurita din compozitia cu vanilie si migdale si punem in cavitatile formei de silicon lasand loc si pentru compozitia cu fistic. Cu un bat de frigaruie formam cateva cercuri pentru a da un aspect marmorat compozitiei, apoi asezam deasupra, in centrul cavitatii, cate un cubulet de capsuna.
Asezam forma de silicon pe o tava pe care o introducem in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 15-20 de minute, pana ce prajituricile prind pe margini o culoare usor aramie, asa cum se vede in imaginea de mai jos.
Dupa ce s-au copt, scoatem forma din cuptor si o mai lasam cca 5 minute sa se racoreasca inainte de a scoate prajituricile, apoi le scoatem si le lasam pe un suport de sarma pana se racesc complet.
Tips:
Va recomand sa separati albusurile de galbenusuri cu cel putin o zi inainte
Scoateti albusurile din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe prepararea, ca sa ajunga la temperatura camerei.
Albusul de ou nu trebuie batut mult, trebuie doar sa-l omogenizati.
Mod de servire pentru Financiers cu vanilie, fistic si capsune:
Financiers cu vanilie, fistic si capsune pot fi servite alaturi de o cana cu ceai, lapte, ori cafea, dar pot innobila orice masa festiva, de la un tea party cu prietenele ori un meeting corporatist pana la mese dulci pentru nunti si botezuri. Nu este nevoie de alte adaosuri cum ar fi sosuri dulci, inghetata etc., deoarece le-ar putea acoperi aroma specifica.
No Comments