Deserturi Deserturi copii Retete festive Retete raw vegane Torturi

Tortulet raw vegan cu menta si zmeura

2016-07-07
Tortulet raw vegan cu menta si zmeura

Acest Tortulet raw vegan cu menta si zmeura are un blat crocant si doua creme cu arome proaspete si racoritoare, ideal pentru zilele calduroase de vara.

Tortuletul a fost facut pentru un eveniment in familie si era sa scape nepozat. Platoul a fost insa furat, inainte si dupa taierea primei felii, dus pe terasa si pozat. Datorita lor, acestor imagini, aveti acum si reteta pe site.

Pozele au fost facute cu telefonul, dar ce-i drept, de catre acelasi autor al tuturor imaginilor din acest site, maestrul Cristi Nyaguly.

Ingrediente pentru Tortulet raw vegan cu menta si zmeura:

Pentru un tortulet cu diametrul de 17 cm.

Pentru blat avem nevoie de: 150g curmale fara samburi, 150g nuci, 2 linguri unt de cocos.

Pentru crema de menta avem nevoie de: 150g branza din nuci caju, 2 linguri sirop de artar, 1 lingura unt de cocos, 1 lingura matcha (pudra de ceai verde) pentru culoare, 2-3 picaturi aroma naturala de menta.

Pentru crema de zmeura avem nevoie de: 150g branza din nuci caju, 150g zmeura proaspata, 2 linguri sirop de artar, 1 lingura unt de cocos.

Pentru decor avem nevoie de: zmeura proaspata si frunzulite proaspete de menta.

Tortulet raw vegan cu menta si zmeura

Mod de preparare Tortulet raw vegan cu menta si zmeura:

Acest Tortulet raw vegan cu menta si zmeura se prepara de-a lungul a doua sau chiar trei zile, dar, va garantez eu ca merita. Cu o zi inainte de prepararea tortuletului, trebuie sa hidratam nucile caju pentru prepararea branzei necesare cremelor. Modul de preparare al branzei din nuci caju il gasiti accesand linkul de aici. Branza rezultata o pastram intr-un bol cu capac, la rece, pana in momentul prepararii cremelor.

Pentru prepararea tortuletului, incepem tapetand cu hartie de copt o forma de tort cu marginea detasabila, cu diametrul de cca 17 cm.

Blatul. Punem curmalele fara samburi, impreuna cu nucile si untul de cocos intr-un food procesor din cel cu cutitul in forma de “Z” si mixam pana ce obtinem o pasta, nu foarte fina. Nucile trebuie sa ramana mai crunchy. Daca curmalele au fost din cele mai moi, e bine. Daca curmalele au fost prea uscate, puteti adauga o lingura de apa sau lapte caju ramas de la procesarea branzei si mai mixati putin. Pasta rezultata trebuie sa fie maleabila, dar nu foarte moale sau prea umeda.

Intindem pasta rezultata in forma de tort tapetata, intr-un strat cat mai egal. Punem apoi forma (acoperita cu folie alimentara prinsa cu un elastic) la congelator pana ce preparam cremele.

Crema de menta. Punem intr-un bol cca 150g branza din nuci caju, adaugam 2 linguri sirop de artar, 1 lingura matcha (pudra de ceai verde) si picaturile de aroma naturala de menta. Mixam pana la omogenizare. Matcha va da o culoare placuta cremei, dar si o aroma in plus, specifica, ce se imbina perfect cu menta.

Scoatem forma cu blatul din congelator, intindem peste blat crema de menta intr-un strat cat mai uniform, acoperim cu folie alimentara prinsa cu un elastic, apoi introducem din nou totul in congelator, pana ce preparam crema de zmeura.

Crema de zmeura. Intr-un bol separat, punem cca 150g branza din nuci caju. Zmeura o zdrobim mai intai usor cu o furculita si impreuna cu siropul de artar o adagam peste branza caju. De data asta le amestecam doar usor, pentru a nu se sfarama complet zmeura.

Scoatem forma din congelator, asezam intr-un strat uniform crema de zmeura, acoperim iarasi cu folie alimentara prinsa cu un elastic si introducem totul la congelator unde ar trebui sa stea minimum 4-5 ore, de preferat de pe o zi pe alta.

Tortul se scoate din congelator si se decoreaza cu cca 30 de minute inainte de servire.

Pregatirea pentru servire. Se scoate tortul din congelator, se scoate marginea detasabila, se aseaza o farfurie/platou deasupra si se rastoarna brusc. Se desprinde hartia de copt, se aseaza de data asta platoul pentru servit deasupra si se rastoarna din nou.

Se decoreaza dupa dorinta si pricepere. In imaginea de mai jos aveti un exemplu de decorare.

Tortulet raw vegan cu menta si zmeura

Se poate pastra in congelator cca 3 saptamani.

Tips:

Puteti inlocui nucile cu alune, nuci pecan, migdale. Veti obtine texturi si gusturi diferite.

Puteti adauga in pasta de blat arome suplimentare, cum ar fi scortisoara, coniac sau rom.

Tortulet raw vegan cu menta si zmeura

Mod de servire pentru Tortulet raw vegan cu menta si zmeura:

Tortuletul raw vegan cu menta si zmeura poate fi servit ca desert in special in zilele calduroase de vara.

Tortulet raw vegan cu menta si zmeura

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply PanaCris 2016-07-07 at 19:45

    Minunat si de probat! đŸ˜‰

    • Reply Dana Tudor 2016-07-07 at 20:26

      Neaparat de probat! đŸ™‚

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.