Biscuiti cu unt si lichior de menta in forma de inimioara cu decor trandafiras din fondant rosu, un simbol dulce al dragostei in ajun de Valentine’s day, sunt o varianta a retetei pentru biscuiti cu unt si vanilie – reteta de baza. La fel ca si cei cu unt si vanilie, acesti biscuiti isi pastreaza forma in timpul coacerii, au o textura usor sablata dar si o aroma irezistibila de unt si menta.
Ingrediente pentru Biscuiti cu unt si lichior de menta:
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 biscuiti de marime medie, respectiv cca 5cm diametru si 3-4mm grosime.
Avem nevoie de: 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 90g zahar pudra, 170g faina cernuta, doua linguri lichior de menta, o picatura gel colorant (am folosit ProGel Mint Green de la Rainbow Dust), 1 ou intreg rece, un praf de sare.
Pentru decor: fondant rosu si mulaj din silicon pentru trandafiras.
Mod de preparare pentru Biscuiti cu unt si lichior de menta:
Cernem faina impreuna cu sarea. Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece, omogenizand compozitia. Adaugam apoi lichirul de menta si colorantul si omogenizam, apoi faina cernuta.
Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.
Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.
In final adunam aluatul cu mana si formam o mingie pe care o aplatizam usor, o infoliem in folie alimentara si o introducem in frigider pentru minimum doua ore.
Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti cu unt si lichior de menta:
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute, apoi se intinde intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 4mm.
Urmeaza decuparea. Marginile ramase din aluat dupa decupare biscuitilor se aduna intr-o minge care se infoliaza si se introduce din nou in frigider.
Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 175°C pentru cca 10 minute. In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere, intrucat daca avem biscuiti inegali, unii mai subtiri si unii mai grosi, cei mai subtiri se vor coace mai repede si risca sa se arda, in timp ce biscuitii mai grosi raman necopti.
Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Se scot apoi biscuitii si se lasa la racit pe un gratar.
Dupa ce s-au racit complet (in cateva ore), se decoreaza cu trandafirasi din fondant formati in mulaj din silicon. Lipirea se face ungand punctual biscuitele cu o pensula inmuiata in apa in locul unde urmeaza sa atasam trandafirasul.
Biscuitii, nedecorati, se pastreaza in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara unde se pot pastra cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator cca 90 de zile.
Tips:
Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.
Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.
Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.
La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.
Mod de servire pentru Biscuiti cu unt si lichior de menta:
Biscuiti cu unt si lichior de menta pot fi serviti ca atare, langa un pahar cu lapte, ceai ori o ceasca de cafea sau pot fi deliciul unor mese festive, marturii pentru nunti si botezuri, petreceri pentru copii sau party-uri tematice, atunci cand sunt decorati cu glazura de ciocolata, royal icing, sau fondant.
No Comments