Branza dulce si lapte din nuci caju cu gust similar produselor lactate animale dar fara continut de lactoza, din doar doua ingrediente: nuci caju si apa. Am zis ca au un gust similar, insa dupa parerea mea, acestea au un gust mult mai bun. Le putem consuma ca atare sau le putem folosi ca ingrediente in produse pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.
Atat branza dulce cat si laptele din nuci caju le-am folosit la prepararea retetei de Pasca fara gluten si fara lactoza, care va fi postata curand.
Ingrediente pentru Branza dulce si lapte din nuci caju:
Pentru aproximativ 200g branza dulce si 500ml lapte, avem nevoie de 200g nuci caju crude si 500ml apa plata.
Mod de preparare Branza dulce si lapte din nuci caju:
Pentru inceput hidratam nucile caju. Punem nucile caju intr-un vas si le acoperim cu apa. Le lasam astfel de pe o zi pe alta.
A doua zi, aruncam apa si spalam bine de tot nucile caju, apoi le punem in blender.
Turnam 500ml apa plata peste nucile caju in vasul blenderului. Pornim blenderul si mixam in cateva reprize. Cu cat mixam mai bine, cu atat iese branza mai fina.
Asezam o sita peste o craticioara, iar sita o acoperim cu o bucata dubla de tifon. Deci, luam o bucata mai mare de tifon si o indoim in asa fel incat sa rezulte o plasa mai deasa, prin care sa iasa doar laptele, nu si branza.
Turnam compozitia din blender peste tifon si amestecam usor cu o paleta de silicon, pana ce ramane in strecuratoare doar branzica.
Strangem tifonul in jurul branzicii, asa cum se vede in imaginea de mai jos, si stoarcem usor rasucind marginile.
Am obtinut astfel un bol cu branza dulce si componenta lichida care este laptele vegan din nuci caju.
Gustul lor este minunat. Incercati numai si va asigur ca veti avea o surpriza deosebit de placuta.
Tips:
Branzica poate fi indulcita usor cu o lingura de miere sau de sirop de artar.
Pentru varianta sarata, se poate adauga dupa gust, sare, piper, verdeata, boia.
Mod de servire pentru Branza dulce si lapte din nuci caju:
Branza dulce si lapte din nuci caju pot fi consumate ca atare, ori pot inlocui ca ingrediente variantele produselor lactate animale atunci cand vrem sa preparam diverse retete pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.
Acest lapte vegan l-am folosit la Prajitura marmorata cu capsune si rubarba – GF si la Prajitura cu capsune, rubarba si bezea – GF, iar branza dulce am folosit la Pasca cu lapte si branza caju – GF.
No Comments