Biscuiti si fursecuri Easter Party Retete festive

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

2017-04-05
Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre, decupati in forma de floare si de ou, sunt potriviti pentru masa de Florii sau de Paste. Plecand de la reteta de  Biscuiti Linzer cu gem de gutui, am adaugat aluatului pudra din flori de hibiscus care sa completeze gustul si savoarea gemului de coacaze negre facut in casa cu care i-am umplut.

Biscuitii Linzer (Linzer Sables) sunt o versiune a celebrei tarte adusa la dimensiunile unui biscuite realizat prin decuparea a doua cercuri, dintre care unul cu un orificiu in centru, lipite intre ele cu gem, iar cercul superior, decupat, pudrat cu zahar.

Mai multe despre celebra tarta gasiti aici:

Ingrediente pentru Biscuiti Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre:

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 biscuiti montati (60 buc. biscuiti) de marime medie, respectiv cca 4-5cm diametru si 3-4mm grosime.

Avem nevoie de: 150g faina, 100g faina de migdale, 250g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 150g zahar pudra, 1 ou intreg + 2 galbenusuri, extract natural de vanilie, o lingura pudra din flori de hibiscus, un praf de sare.

Pentru umplut: gem de coacaze negre facut in casa.

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

Mod de preparare pentru Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre:

Cernem faina impreuna cu faina de migdale si sarea.

Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece si galbenusurile incorporandu-le pe rand, apoi omogenizam.  Adaugam faina impreuna cu faina de migdale, pudra din flori de hibiscus si sarea cernute si amestecam.

Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.

Biscuiti cu unt si vanilie

Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.

In final adunam aluatul cu mana si formam o mingie pe care o aplatizam usor, o infoliem in folie alimentara si o introducem in frigider pentru minimum doua ore.

Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute, apoi se intinde intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 3-4mm.

Urmeaza decuparea, folosind forma dorita. De data asta eu am folosit un decupator in forma de floare asi unul in forma de ou, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos. O parte din biscuitii formati vor fi decupati in centru, pentru a se evidentia umplutura.

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

Marginile ramase din aluat dupa decuparea biscuitilor se reformeaza.

Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 7-8 minute. In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere intrucat acestia trebuie sa-si mentina culoarea. Daca sunt lasati prea mult, culoarea se inchide.

Dupa ce s-au copt biscuitii, se scoate tava din cuptor, se mai lasa cateva minute in tava pentru a-si consolida forma, apoi se scot si se lasa la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet, se trece la umplerea lor.

Se aseaza biscuitii perechi, cei care constituie baza cu partea superioara in jos pentru a fi unsi cu gem, iar cei care constituie capacul cu partea superioara in sus. Daca se doreste, se pudreaza cu zahar pudra.

Biscuitii sunt mai buni a doua zi si in zilele urmatoare. Se pot pastra in cutii tapetate cu folie alimentara, cca 4-5 zile la temperatura camerei sau mai multe zile in frigider.

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

Tips:

Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.

Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.

Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.

La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.

 Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

Mod de servire pentru Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre:

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre, decupati in forma de floare si de ou, pot fi oferiti cadou sau pot face deliciul mesei cu ocazia sarbatorilor de Florii si de Paste.

Biscuiti Linzer cu hibiscus si gem de coacaze negre

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.