Deserturi Muffins & Cupcakes

Cupcakes Caffèlatte

2015-07-06
Cupcakes caffèlatte

Cupcakes caffèlatte este un desert excelent servit langa o cafea ori o cana cu lapte.

Ingrediente pentru Cupcakes Caffèlatte:

Pentru 24 cupcakes am folosit doua tavi, fiecare cu cate 12 alveole cu baza de 5 cm.

Pentru cupcakes: 200g unt la temperatura camerei. 200g zahar pudra, 4 oua, 250g faina, 50g cacao de buna calitate, o lingurita praf de copt, un praf de sare, 200ml smantana pentru frisca, o lingura cafea solubila.

Pentru frosting: 100g mascarpone, 200g zahar pudra, 200ml smantana pentru frisca, o lingurita cafea solubila.

Pentru decor:  inimioare din pasta de zahar

Mod de preparare Cupcakes Caffèlatte:

Pentru inceput pregatim tavile. Daca aveti hartiute, pozitionati hartiutele in fiecare alveola. Daca nu aveti hartiute, ungeti alveolele cu ulei sau unt si le pudrati cu faina.

Mixam untul cu zaharul, pana ce compozitia devine cremoasa si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam apoi ouale, pe rand, incorporandu-le treptat, pe fiecare in parte. Nu adaugam urmatorul decat dupa ce l-am incorporat perfect pe primul.

Intr-un vas amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce au fost incorporate ouale, adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam usor pana la incorporare completa. Adaugam si smantana de frisca si mai mixam cca 2-3 minute.

In tavile deja pregatite cu hartiute, umplem alveolele 3/4 din capacitate, ca sa nu creasca peste limita superioara a lor, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 20 min. Verificam cu un bat de frigaruie si daca batul iese curat inseamna ca sunt gata si, scoatem tava din cuptor. Daca nu iese curat, le mai lasam inca 5 minute.

Dupa ce scoatem tava, ii mai lasam in tava cca 5-10 minute, apoi ii scoatem si ii asezam pe un gratar ca sa se raceasca complet.

Dupa ce scoatem prima tava o introducem pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins.

Frostingul se prepara astfel: mixam crema mascarpone cu 100g de zahar pudra. Adaugam cafeaua solubila si amestecam cu o lingura/paleta de silicon, pana la integrare. In alt bol, mixam smantana de frisca la care adaugam cantitatea de zahar ramasa, 100g  zahar.

Integram apoi frisca in crema mascarpone, cate o lingura, pana ce am integrat-o intregime. Introducem frostingul in frigider pentru minimum 15 minute, ori pana ce se racesc complet cupcakesurile.

Cupcakes caffèlatte

Tips:

Nu umpleti alveolele decat 3/4 din capacitate, intrucat aluatul creste in timpul coacerii.

Introduceti smantana de frisca pentru cateva minute in congelator inainte sa incepeti mixarea. Raciti bine si vasul in care veti bate frisca inainte de folosire.

Montare Cupcakes Caffèlatte:

Se decoreaza cu frosting si se introduc in frigider pana in momentul servirii. Decorul din pasta de zahar se adauga inainte de servire.

Mod de servire Cupcakes Caffèlatte:

Inainte de servire, scoateti cupcakes caffèlatte din frigider si adaugati decorul din pasta de zahar.

Cupcakes caffèlatte

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.