Reteta de Piscoturi cu aroma de grepfruit este o varianta a retetei de piscoturi cu vanilie – reteta de baza.
Cunoscute si sub numele de: lady finger, savoiardi, biscuits a la cuillere, sunt niste biscuiti delicati, buretosi care insotesc de obicei o cupa de sampanie. Sunt folositi de asemenea – ca atare sau in forma insiropata – in asamblarea unor prajituri si torturi celebre, cum ar fi: tiramisu, diplomat, sarlota sau in realizarea unor deserturi la pahar. In site veti gasi si derivate ale retetei de baza, precum si prajituri in a caror componenta intra acesti biscuiti.
Ingrediente pentru Piscoturi cu aroma de grepfruit:
Pentru aprox. 35 buc. cu dimensiuni de cca 3×8 cm:
2 oua separate, 100g zahar, 80g faina, 45g amidon de porumb (sau de cartofi), 5g praf de copt, doua linguri suc de grepfruit, o picatura de colorant alimentar gel orange, zahar pudra pentru pudrat.
Altele necesare pentru Piscoturi cu aroma de grepfruit:
Un pos si un dui cu varful rotund de 1 cm.
Mod de preparare Piscoturi cu aroma de grepfruit:
Separam albusurile de galbenusuri.
Frecam putin galbenusurile cu sucul de grepfruit si picatura de colorant alimentar.
Cernem faina impreuna cu amidonul si praful de copt.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura, pana obtinem o spuma tare, usor lucioasa.
Adaugam galbenusurile si le incorporam mixand usor. Luam vasul mixerului deoparte si adaugam faina cu amidonul si praful de copt, apoi amestecam usor de jos in sus, cu o o paleta de silicon (sau o lingura), pana ce obtinem un aluat omogen, fara a insista insa prea mult.
Pregatim tavile, intrucat din acest aluat iese cam o tava si jumatate. Tapetam tavile cu hartie de copt, daca nu avem folie de silicon.
Pregatim posul cu duiul recomandat, apoi umplem posul si formam bare de cca 7 cm paralele, cu spatii intre ele, cat mai egale. Dupa ce am umplut tava, presaram din abundenta zahar pudra peste ele, intr-un strat cat mai uniform.
Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si coacem piscoturile cca 12 minute.
Dupa ce s-au copt, scoatem tava din cuptor si o mai lasam cca 3 minute sa se racoreasca inainte de a scoate piscoturile, apoi le scoatem si le lasam pe un suport de sarma pana se racesc complet.
Se pastreaza bine chiar si 2 saptamani, in cutii inchise ermetic si cu hartie de copt intre straturi.
Tips:
Va recomand sa scoateti ouale din frigider cu cel putin 2 ore inainte de a le folosi.
Pentru a obtine o forma perfecta, nu exagerati la amestecarea spumei de albus cu faina si formati piscoturi cat mai egale.
Mod de servire pentru Piscoturi cu aroma de grepfruit:
Piscoturi cu arma de grepfruit pot insoti o cupa de sampanie dar pot fi folositi de asemenea – ca atare sau in forma insiropata – in asamblarea unor prajituri si torturi celebre, cum ar fi: tiramisu, diplomat, sarlota sau in realizarea unor deserturi la pahar.
No Comments