Aluaturi sarate Aperitive Party

Quiche cu ciuperci si parmezan

2015-08-21
Quiche cu ciuperci si parmezan

Pe langa faptul ca sunt deosebit de delicioase, aceste mini quiche cu ciuperci si parmezan merg foarte bine luate la pachetel sau la un party cu prietenii.

Ingrediente pentru Quiche cu ciuperci si parmezan:

Pentru aceste mini quiche am folosit tavile pentru mini muffins, iar ingredientele sunt pentru doua tavi cu cate 12 alveole cu baza de 3 cm fiecare.

Pentru aluat: 200g crema de branza, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, sare dupa gust, 400g faina, 1 plic praf de copt.

Pentru umplutura: 250g ciuperci champignon taiate cubulete, o ceapa tocata, 2 oua batute, 2 linguri unt, 200ml smantana 32% grasime, 2 linguri parmezan ras, chivas/patrunjel, sare, piper.

Quiche cu ciuperci si parmezan

Mod de preparare Quiche cu ciuperci si parmezan:

Pentru inceput pregatim tavile. Ungem alveolele cu putin unt si le presaram cu faina. Eu folosesc mai nou un Non-Stick Spray de la Wilton. Este foarte eficient si spornic.

Pregatim mai intai umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca pana ce pregatim aluatul.

Intr-o tigaie, la foc mic, punem untul si ceapa tocata si amestecam continuu pana se inmoaie ceapa. Adaugam ciupercile tocate si amestecam in continuare cca 5 minute, apoi condimentam si luam tigaia de pe foc. Lasa, compozitia sa se raceasca.

Separat amestecam ouale cu smantana intr-un bol, adaugam chivasul/patrunjelul, un praf de sare, piper si parmezanul ras. Dupa ce s-au racit ciupercile, adaugam ouale cu smantana si omogenizam.

Lasam umplutura deoparte si preparam aluatul, astfel: intr-un bol amestecam crema de branza cu laptele, uleiul si sarea pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina, amestecam si framantam usor cu degetele pana ce aluatul nu se mai lipeste de ele.

Montare Quiche cu ciuperci si parmezan:

Rupem din aluat cam cat o nuca pentru fiecare alveola si il asezam cu degetele sau cu un dispozitiv special din lemn sau inox. Este destul de migalos sa formezi cojile de tarta cu degetele, dar eu m-am descurcat ceva timp asa, pana ce sotul mi-a confectionat un dispozitiv din lemn, ceva de tipul unei stampile din acelea vechi din lemn, cu baza conica in forma si dimensiunea alveolelor pe interior.

Dupa ce formam toate cojile, le intepam cu o furculita si le umplem cu amestecul de ciuperci si oua.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 20 min., sau pana ce s-au aurit la suprafata si pe margini, pe contur.

Dupa ce scoatem tava, mai lasam cca 5 minute, apoi scoatem quiche-urile si le sezam pe un gratar ca sa se raceasca complet.

Dupa ce scoatem prima tava o introducem pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins.

Quiche cu ciuperci si parmezan

Tips:

Pentru un aspect mai apetisant, presarati putin cascaval ras sau parmezan deasupra, inainte de a le introduce in cuptor.

Mod de servire Quiche cu ciuperci si parmezan:

Quiche cu ciuperci si parmezan se servesc ca atare si se pot consuma la micul dejun, ca gustare la serviciu ori la scoala, dar se preteaza foarte bine pe orice masa festiva.

Quiche cu ciuperci si parmezan

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Gaby Duceag 2018-12-31 at 15:37

    Sunt GROZAV de bune!
    Un gust atat de bun si echilibrat!
    Multumesc, Dana!

    • Reply Dana Tudor 2019-01-02 at 17:26

      Cu mare drag, Gabi draga! Ma bucur ca le-ai incercat.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.