Potrivita pentru orice fel de fructe, tarta cu nectarine si mure este lesne de facut si usor adaptabila. Avand doua texturi de aluat, una mai compacta, tip biscuite si una mai moale si mai cremoasa, este ideala atat pentru fructe proaspete, cat si pentru nuci, alune si fructe uscate.
Ingrediente pentru Tarta cu nectarine si mure:
Pentru aceasta tarta am folosit o forma din sticla termorezistenta cu diametrul de 26,5 cm.
Pentru aluat: 100g unt la temperatura camerei, 3 oua, 150g zahar, 200g+200g faina, vanilie, o jumatate lingurita praf de copt, un praf de sare. Pentru umplutura: 4 nectarine, 10-15 mure, 50g fistic maruntit, 50g zahar brun, zahar pudra.
Mod de preparare pentru Tarta cu nectarine si mure:
Se pregateste mai intai umplutura.
Se spala bine fructele, se scot samburii nectarinelor si se taie cubulete de cca 2 cm. Se aseaza intr-un bol pana ce preparam tarta.
Pentru aluatul de tarta, se pune untul moale intr-un bol, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce compozitia devine spumoasa si nu se mai simt granulele de zahar. Se incorporeaza apoi cate un ou, adaugandu-se urmatorul doar dupa ce s-a omogenizat compozitia. Dupa ce a fost integrat si ultimul ou in compozitie, se adauga aromele si 200g faina si se omogenizeaza din nou compozitia.
In acest moment se iau deoparte 5 linguri pline din compozitie si se pun intr-un bol separat. In compozitia ramasa se incorporeaza treptat 200g de faina si se amesteca cu o lingura, apoi cu degetele. Aluatul trebuie sa nu se mai lipeasca de degete, dar sa ramana inca moale.
Tava se unge cu unt peste care se presara faina. Aici am folosit o forma de sticla termorezistenta.
Se aseaza in tava aluatul cel gros si se intinde cu degetele pe toata suprafata tavii, ridicandu-se si pe laterale, intr-un strat cat mai uniform. Se inteapa apoi aluatul cu o furculita pentru a-l impiedica astfel sa se ridice in timpul coacerii. Se aseaza apoi fructele, astfel incat sa acopere uniform toata suprafata, se presara zaharul brun si fisticul macinat.
Din aluatul moale pastrat, se ia cu lingura si se aseaza astfel: o lingura in centru si patru linguri pe laterala, lasand spatiu intre ele. Nu trebuie intins aluatul intrucat se va aseza singur la coacere. Introduceti apoi tava in cuptorul preincalzit la 170º C pentru cca 20 de minute. Tarta este gata cand a prins o culoare aurie spre aramie. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si o lasati sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit complet, pudrati tarta cu zahar pudra si o portionati dupa bunul plac.
Tips:
Pentru un aspect mai viu, presarati fistic maruntit in spatiile cu fructele la vedere dupa ce ati scos tava din cuptor, deoarece in timpul coacerii isi pierde din culoare.
Mod de servire pentru Tarta cu nectarine si mure:
Tarta cu nectarine si mure poate fi servita ca desert, simpla, cu frisca ori cu inghetata de vanilie.
No Comments