Cupcakes tiramisu, o interpretare facila a renumitei prajituri, arata excelent pe orice masa festiva. Vorbim de aspect, pentru ca in ce priveste gustul presupun ca este de la sine inteles apreciat.
Ingrediente pentru Cupcakes Tiramisu:
Pentru 24 cupcakes am folosit doua tavi, fiecare cu cate 12 alveole cu baza de 5 cm.
Pentru cupcakes: 200g unt la temperatura camerei. 200g zahar, 4 oua, 250g faina, 50g cacao de buna calitate, o lingurita praf de copt, un praf de sare, 200ml smantana pentru frisca.
Pentru frosting: 100g unt la temperatura camerei, 200g zahar pudra, 100ml smantana pentru frisca, 100g mascarpone, o lingura ness
Pentru insiropare si decor: 100ml cafea expresso, 1-2 lingurite zahar, o lingura de coniac (optional), cacao
Mod de preparare Cupcakes Tiramisu:
Pentru inceput pregatim tavile. Daca aveti hartiute, pozitionati hartiutele in fiecare alveola. Daca nu aveti hartiute, ungeti alveolele cu ulei sau unt si le pudrati cu faina.
Mixam untul cu zaharul, pana ce compozitia devine cremoasa si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam apoi ouale, pe rand, incorporandu-le treptat, pe fiecare in parte. Nu adaugam urmatorul decat dupa ce l-am incorporat perfect pe primul.
Intr-un vas amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce au fost incorporate ouale, adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam usor pana la incorporare completa. Adaugam si smantana de frisca si mai mixam cca 2-3 minute.
In tavile deja pregatite cu hartiute, umplem alveolele 3/4 din capacitate, ca sa nu creasca peste limita superioara a lor, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 170° C pentru cca 20 min. Verificam cu un bat de frigaruie si daca batul iese curat inseamna ca sunt gata si, scoatem tava din cuptor. Daca nu iese curat, le mai lasam inca 5 minute.
Dupa ce scoatem tava, ii mai lasam in tava cca 5-10 minute, apoi ii scoatem si ii asezam pe un gratar ca sa se raceasca complet.
Dupa ce scoatem prima tava o introducem pe a doua. Aveti grija ca a doua serie se va coace putin mai repede decat prima, cuptorul fiind acum incins.
Intre timp pregatim cafeaua pentru insiropare: preparam o cafea expreso lunga pe care o indulcim atat cat ne place de dulce prajitura. Daca doriti, puteti sa adaugati si o lingura de coniac in cafea.
Frostingul se prepara astfel: mixam untul cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si fina. Adaugam ness-ul, omogenizam, apaoi adaugam smantana si mai mixam 4-5 minute. La sfarsit incorporam si crema mascarpone. Introducem frostingul in frigider pentru minimum 15 minute, ori pana ce se racesc complet cupcakesurile.
Montare Cupcakes Tiramisu:
Se inteapa cu un bat de frigaruie din loc in loc fiecare cupcakes, apoi se toarna deasupra, cu o lingurita cate putina cafea expresso.
Se decoreaza cu frosting si se introduc in frigider pana in momentul servirii.
Tips:
Nu umpleti alveolele decat 3/4 din capacitate, intrucat aluatul creste in timpul coacerii.
Pentru un aspect deosebit, nu pudrati cu cacao decat in momentul servirii.
Mod de servire pentru Cupcakes Tiramisu:
Inainte de servire, scoateti cupcakes tiramisu din frigider si pudrati cu cacao frostingul.
No Comments