Biscuiti Linzer cu menta si ciocolata, decupati in forma de floare si de ou, sunt potriviti pentru masa de Florii sau de Paste. Plecand de la reteta de Biscuiti Linzer cu gem de gutui, am adaugat aluatului aroma gel de menta si o picatura de culoare verde mint care sa completeze gustul si savoarea cremei de ciocolata cu care i-am umplut.
Biscuitii Linzer (Linzer Sables) sunt o versiune a celebrei tarte adusa la dimensiunile unui biscuite realizat prin decuparea a doua cercuri, dintre care unul cu un orificiu in centru, lipite intre ele cu gem, iar cercul superior, decupat, pudrat cu zahar.
Mai multe despre celebra tarta gasiti aici:
Ingrediente pentru Biscuiti Linzer cu menta si ciocolata:
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 30 biscuiti montati (60 buc. biscuiti) de marime medie, respectiv cca 4-5cm diametru si 3-4mm grosime.
Avem nevoie de: 150g faina, 100g faina de migdale, 250g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei, 150g zahar pudra, 1 ou intreg + 2 galbenusuri, o lingurita aroma gel de menta, o picatura de colorant verde mint din gama ProGel de la Rainbow Dust, un praf de sare.
Pentru umplut: o tableta de ciocolata neagra de 100g, 100ml smantana lichida pentru frisca, 50g unt moale (la temperatura camerei).
Mod de preparare pentru Biscuiti Linzer cu menta si ciocolata:
Cernem faina impreuna cu faina de migdale si sarea.
Mixam untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra pana la o consistenta pufoasa. Adaugam oul rece si galbenusurile incorporandu-le pe rand, apoi aroma gel de menta si colorantul, apoi omogenizam. Adaugam faina impreuna cu faina de migdale si sarea cernute si amestecam.
Din acest moment recomandarea mea este sa nu mai folosim mixerul si sa continuam sa amestecam compozitia cu dispozitivul prezentat mai jos.
Pentru cine nu are totusi un astfel de dispozitiv, recomand amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.
In final adunam aluatul cu mana si formam o mingie pe care o aplatizam usor, o infoliem in folie alimentara si o introducem in frigider pentru minimum doua ore.
Mod de formare, pregatire pentru copt si coacere Biscuiti Linzer cu menta si ciocolata:
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute, apoi se intinde intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 3-4mm.
Urmeaza decuparea, folosind forma dorita. De data asta eu am folosit un decupator in forma de floare asi unul in forma de ou, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos. O parte din biscuitii formati vor fi decupati in centru, pentru a se evidentia umplutura.
Marginile ramase din aluat dupa decuparea biscuitilor se reformeaza.
Biscuitii decupati se aseaza in tavi tapetate cu foaie de silicon sau hartie de copt, apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 7-8 minute. In acest timp, recomand verificarea procesului de coacere intrucat acestia trebuie sa-si mentina culoarea. Daca sunt lasati prea mult, culoarea se inchide.
Intre timp, pregatim ciocolata astfel: maruntim ciocolata si o asezam intr-un bol; incalzim smantana lichida fara a atinge punctul de fierbere, apoi turnam peste ciocolata maruntita si lasam cca 2-3 minute apoi amestecam usor cu o paleta de silicon pana se topeste toata ciocolata si crema are un aspect uniform matasos; daca au mai ramas bucati de ciocolata netopita, putem sa mai introducem bolul in cuptorul cu microunde pentru cca 30 de secunde, apoi amestecam din nou; adaugam apoi untul taiat bucatele si amestecam pana se integreaza total in compozitie. Amestecam crema de ciocolata ocazional pana in momentul folosirii. Se foloseste doar dupa ce s-a racit complet.
Dupa ce s-au copt biscuitii, scoatem tava din cuptor, ii mai lasam cateva minute in tava pentru a-si consolida forma, apoi ii scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet, trecem la umplerea lor.
Asezam biscuitii perechi, cei care constituie baza cu partea superioara in jos pentru a fi unsi cu ciocolata, iar cei care constituie capacul cu partea superioara in sus. Daca se doreste, se pudreaza cu zahar pudra.
Biscuitii sunt mai buni a doua zi si in zilele urmatoare. Se pot pastra in cutii tapetate cu hartie de copt, cca 4-5 zile la temperatura camerei sau mai multe zile in frigider.
Tips:
Folositi unt cu grasime de 82%, la temperatura camerei, fara a-l incalzi.
Nu incalziti untul din aluat la framantare. Pentru aceasta recomand folosirea dispozitivului special de amestecat aluatul (prezentat mai sus), ori dispozitivul in forma de fluture al mixerului, la viteza medie.
Intindeti aluatul in strat cat mai uniform, cca 4mm grosime.
La decupare, incercati sa nu incalziti aluatul prin reformare si raciti-l de cate ori este nevoie introducandu-l in frigider.
Mod de servire pentru Biscuiti Linzer cu menta si ciocolata:
Biscuiti Linzer cu menta si ciocolata, decupati in forma de floare si de ou, pot fi oferiti cadou sau pot face deliciul mesei cu ocazia sarbatorilor de Florii si de Paste.
2 Comments
Minunate toate variantele! Multumim :-*
Multumesc si eu de apreciere, Cristina!